Під Києвом - запеклі бої: ворог знищує Бучу, Гостомель, Ворзель, Ірпінь

7 березня 2022, 11:50
Столична влада робить все для життєзабезпечення міста, створення резерву продуктів, ліків, товарів першої необхідності. Київ готується до оборони.
Віталій Кличко
Віталій Кличко 7 березня записав відеозвернення / скріншот

Під Києвом тривають запеклі бої. З особливою люттю ворог знищує Бучу, Гостомель, Ворзель, Ірпінь. Цілеспрямовано вбиває мирних жителів. Про це у своєму відеозверненні 7 березня заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він також висловив співчуття через загибель свого колеги - голови Гостомельської громади Юрія Прилипка.

"Загинув голова Гостомельської громади Юрій Прилипко. Коли роздавав людям хліб і ліки. Це - мій колега, якого добре знаю по Асоціації міст, по нашій співпраці. Світла пам'ять Юрію Прилипку. Він до останнього подиху був з громадою. Дбав про людей" , – заявив Кличко.

відео дня

Мер додав, що українські міста героїчно захищаються.

"Відважно захищають нашу землю військові. Безстрашно виходять проти окупантів мирні жителі міст. У столиці ми сьогодні робимо все для життєзабезпечення міста. Для створення резерву продуктів, ліків, товарів першої необхідності. Розподіляємо і надаємо допомогу тим, кому вона сьогодні найбільше потрібна", - розповів Кличко.

Також була направлена гуманітарна допомога в Чернігів. Влада Києва намагається доставити гуманітарні вантажі в Бучу та Гостомель.

"Столиця готується до оборони. Прошу всіх киян зберігати витримку. Перебувати вдома або - при сигналі тривоги - в укриттях. Київ стоятиме!", - резюмував Кличко.

Як повідомляв Главред, міста Ірпінь і Буча під Києвом понад три доби залишаються без води, їжі та електрики. У місцевих жителів немає можливості виїхати, оскільки російські окупанти заборонили городянам виходити з будинків.

Подібна ситуація і в місті Бучі, яке перебуває під обстрілами майже з самого початку війни. Мирних жителів убивають прямо у дворах. Люди ховаються по підвалах. З ними майже немає зв'язку, в місті немає електроенергії.

Влада намагається домовитися про "зелені коридори" з Бучі та сусіднього Гостомеля, але поки евакуація неможлива.

читайте такожВійна в Україні: шести містам присвоїли звання Місто-герой

Міністр оборони України Олексій Резніков 7 березня заявив, що українські захисники демонструють високу майстерність, знищуючи російських загарбників в усіх напрямках оборони. Через величезні втрати, яких зазнав ворог, інтенсивність бойових дій тимчасово знизилася. При цьому окупанти намагаються сконцентрувати сили і засоби для нової хвилі атак на Київ, Харків, Чернігів і Миколаїв. Російські війська скрізь отримають жорстку відсіч, додав Рєзніков.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти