Ірпінь і Буча - в облозі: у людей немає води, їжі та зв'язку, окупанти не випускають їх з будинків

7 березня 2022, 08:27оновлено 7 березня 2022, 09:44
У Бучі мирних жителів вбивають прямо на подвір‘ях. Люди ховаються по підвалах. З ними майже немає зв'язку, в місті немає електроенергії.
Ірпінь, війна
Ірпінь залишається без світла, води і тепла понад три доби / Фото Reuters

Міста Ірпінь та Буча під Києвом понад три доби залишаються без води, їжі та електрики. У місцевих жителів немає можливості виїхати, оскільки російські окупанти заборонили городянам виходити з будинків.

"Місто Ірпінь під Києвом залишається без світла, води і тепла понад три доби, підвезення їжі та води немає. Окупанти заборонили городянам виходити з будинків", - повідомили в Генштабі.

Подібна ситуація і в місті Бучі, яке знаходиться під обстрілами майже з самого початку війни. Мирних жителів вбивають прямо у дворах. Люди ховаються по підвалах. З ними майже немає зв'язку, в місті немає електроенергії.

відео дня

Влада намагається домовитися про "зелені коридори" з Бучі та сусіднього Гостомеля, але поки евакуація неможлива.

"Діючи підступно, окупанти порушують правила міжнародного гуманітарного права, здійснюють обстріли цивільного населення, "зелених коридорів", беруть в заручники жінок і дітей, розміщують техніку, боєприпаси в житлових кварталах міст, штучно створюють гуманітарну кризу в захоплених населених пунктах", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Як повідомляв Главред, в Ірпені під мінометним вогнем загинула сім'я - дівчинка, хлопець, мама. Чоловік отримав дуже серйозні поранення.

У Бучі російські окупанти по-звірячому вбили трьох волонтерів. Молоді люди якраз намагалися допомогти з їжею місцевому населенню.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти