По всій Україні повітряна тривога: РФ атакувала "Шахедами", злетів МіГ

23 липня 2024, 00:09оновлено 23 липня, 01:48
291
В областях уже було чутно вибухи, працює українська ППО.
МіГ, шахед, повітряна тривога
РФ атакувала Україну шахедами / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, МО РФ, скріншот

Російські окупанти атакували Україну "Шахедами". По всій країні пролунав сигнал повітряної тривоги через зліт ворожого МіГа. Про це повідомляють Повітряні сили України.

Окупанти запустили "Шахеди". Вони залетіли в Сумську область і летіли в напрямку Чернігівської області. У цей момент у Шостці лунала серія потужних вибухів. Місцеві моніторингові канали повідомляли про роботу ППО.

атака РФ
РФ атакувала Україну шахедами / фото: скріншот

Пізніше стало відомо про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку. Також у повітря піднявся російський МіГ-31К.

відео дня
атака РФ
РФ атакувала Україну шахедами / фото: скріншот

Росіяни атакували Україну не лише дронами, а й ракетою. Вона залетіла в Сумську область і рухалася на захід у напрямку Прилуцького району Чернігівської області. Після чого вона знову розвернулася і полетіла через Шостку в бік Глухова.

атака РФ
РФ атакувала Україну шахедами / фото: скріншот

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км. (за іншими даними 1000 км.). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

Удари РФ по Україні - останні новини за темою

Нагадаємо, раніше Росія вдарила по Україні ракетами і дронами. Основним напрямком, у якому цілилися російські загарбники, було місто Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Як повідомлялося раніше, росіяни змінили свою тактику ударів, щоб завдати Україні якомога більшої шкоди: щоб максимізувати шкоду від цих ударів, окупанти зробили так, щоб ракети і дрони, які вони запускають, було важче виявити.

Раніше повідомлялося, що під час масованої атаки Росії на Україну 8 липня загинули десятки людей, ще десятки постраждали. Кількість загиблих і поранених постійно збільшувалася.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти