РФ використала нову небезпечну тактику під час удару по Києву: в ISW описали загрозу

9 липня 2024, 11:31
204
Російські загарбники змінили свою тактику ракетно-дронових ударів, щоб завдати Україні якомога більшої шкоди.
Ракетный удар по Украине 8 июля, ракета
РФ використала нову небезпечну тактику під час удару по Києву/ колаж: Главред, фото: ДСНС України, міноборони РФ

Країна-агресорка Росія під час удару по Києву та інших містах України ракетами і дронами 8 липня застосувала нову небезпечну тактику. Загарбники таким чином намагалися завдати якомога більшої шкоди Українській державі.

Щоб максимізувати шкоду від цих ударів, окупанти зробили так, щоб ракети і дрони, які вони запускають, було важче виявити. Про це кажуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW взяли до уваги коментарі ексречника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, який зазначав, що країна-агресорка Росія постійно удосконалює додатковими засобами не тільки розвідувальні та ударні дрони, а й крилаті та балістичні ракети. Загарбники удосконалюють свої ракети і дрони, зокрема, радіолокаційними та тепловими пастками.

відео дня

Саме тому, за словами Ігната, російські ракети 8 липня летіли на надмалих висотах. Ексречник Повітряних сил ЗСУ зазначив, що бойова робота по ворожих повітряних цілях "велася подекуди на висоті до півсотні метрів, це також може призвести до жахливих наслідків на землі".

В ISW у свою чергу наголосили, що сили протиповітряної оборони України досі мали високі показники збиття певних типів крилатих ракет, зокрема, старішого різновиду Х-101. Аналітики вважають, що припущення Ігната про завдання ударів Росією ракетами на таких низьких висотах, може свідчити про те, що окупанти змінили свою тактику чи технології.

"РФ намагається завдати максимальної шкоди українській інфраструктурі, не даючи українській ППО практично ніякого часу на відповідь та реакцію на атаку, аж доки ракета не опиниться вже на близькій відстані від землі", – наголосили в ISW.

Аналітики зазначили, що РФ під час повномасштабного вторгнення постійно адаптує тактику ракетних атак проти України, щоб скористатися нестачею систем протиповітряної оборони у ЗСУ.

"Тож удари 8 липня являють собою новий і адаптований "пакет" ударів. Україні доведеться навчитися відповідати на такі удари необхідним рівнем протиповітряної оборони з використанням західних систем, яких так потребує офіційний Київ", – наголосили в ISW.

Що відомо про ракету Х-101

Х-101 – стратегічна крилата ракета "повітря-земля" з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Ракета здатна знищувати рухомі цілі з точністю влучення до 10 м, пише Вікіпедія.

За підрахунками Forbes, одна ракета Х-101 коштує 13 мільйонів доларів.

РФ використала нову небезпечну тактику під час удару по Києву: в ISW описали загрозу
Ракета Х-101/ Інфографіка: Главред

Ракетний удар по Україні 8 липня – останні новини

Вранці у понеділок, 8 липня, країна-агресорка Росія завдала масованого удару по Україні ракетами і дронами. Вибухи гриміли у багатьох регіонах. Внаслідок удару було багато загиблих і поранених, зокрема, у Києві, Кривому Розі у Дніпропетровській області, Дніпрі, а також у Покровську на Донеччині. Як повідомив вранці 9 липня президент України Володимир Зеленський, за останніми даними відомо про 38 загиблих, серед них четверо дітей.

У Києві влучання було по корпусах дитячої лікарні "Охматдит" у Шевченківському районі. Також у пабліках з'явилося безліч фотографій і відеороликів, на яких видно руйнування в одному з корпусів цієї медустанови.

Також "склався" під'їзд п'ятиповерхівки в Шевченківському районі Києва. А під час уже повторної атаки на Київ удень було пошкоджено будівлю пологового будинку в Дніпровському районі. Були прильоти по енергетичних об'єктах столиці.

Усі подробиці ракетного удару по Києву вранці 8 липня 2024 року, читайте в матеріалі: У Києві та області – потужні вибухи: РФ вдарила по дитячій лікарні, багато постраждалих.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти