Перехід ЗСУ від оборони до наступу буде складним - експосол США

4 червня 2022, 01:48
Російське командування кидає всі сили на повне захоплення Луганської та Донецької областей.
Перехід ЗСУ від оборони до наступу буде складним - експосол США
Війна в Україні може затягнутися, перехід до наступу буде складним / УНІАН, wikipedia

Війна в Україні може затягнутися, а перехід ЗСУ від оборони до наступу може виявитися дуже складним. Зараз в Україні війна перейшла у фазу виснаження. Про це заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, повідомляє ТСН.га.

Він заявив, що українські військові показали себе "набагато ефективніше, ніж очікувалося".

"Наполегливість і рішучість української оборони, безумовно, здивували Кремль і російський Генштаб. До кінця березня Москва відмовилася від свого початкового плану вторгнення, який мав на меті взяти Київ і окупувати, можливо, дві третини сходу України", - сказав Стівен Пайфер.

відео дня

Він вважає, що ра**исти кинуть всі зусилля на повне захоплення Луганської та Донецької областей. Поки складно передбачити, вийде їм це зробити чи ні.

"Можна сподіватися, що українські військові зможуть зібратися з силами і провести великий контрнаступ, щоб витіснити росіян. Зробити цей перехід від оборони до наступу може виявитися складним, в тому числі переваги, які, як правило, отримує захисник, можуть тоді бути на користь російській стороні", - додав Пайфер.

Екс-посол вважає, що це може призвести до затягування війни. Також він заявив, що хотів би, аби в цій війні перемогли саме українські військові.

"Я хотів би, щоб українські військові взяли верх і відтіснили росіян, принаймні, до лінії 23 лютого, але війна на виснаження здається більш імовірним сценарієм на найближчу перспективу", - додав Стівен Пейхер.

читайте також"Донецького котла" не буде: Гіркін закотив істерику через провал Росією другого етапу війни

Нагадаємо, станом на ранок 3 червня, за даними Генштабу ЗСУ, російські загарбники отримали відсіч від українських воїнів і змушені були відступити на чотирьох напрямках – Слов’янському, Сєвєродонецькому, Криворізькому напрямках, а також біля Красногорівки і Полтавки.

Як повідомлялося раніше, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські війська, найімовірніше, розтратять свій наступальний потенціал в боях за Сєвєродонецьк. Окупантам може не вистачити сил на захоплення Донецької області.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти