Окупанти на півдні відтягнули позиції на відстань до 15 км - Гуменюк

15 червня 2023, 22:43
745
Завдяки відведенню позицій значно зменшилась кількість обстрілів.
Окупанти на півдні відтягнули позиції на відстань до 15 км - Гуменюк
Окупанти відступили на 15 км / колаж: Главред, фото: Медіацентр Україна, скріншот: соцмережі

На півдні російські окупанти відтягнули свої позиції на відстань до 15 км. Це значно знизило інтенсивність обстрілів.

Про це заявила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі каналу "Ми - Україна". За її словами, завдяки відведенню позицій значно зменшилась кількість обстрілів, адже деякі озброєння вже не можна застосовувати.

"Вода сходить, і вони повертаються до своїх підступних планів. Починають застосовувати на нашій ділянці фронту більш активно ракетні удари та посилювати артилерійську участь", - заявила Гуменюк.

відео дня

Дивіться відео про те, який стан на півдні України:

Хто така Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк – український військовослужбовець, капітан 1 рангу Державної прикордонної служби України, керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України, який очолює з весни 2022 року.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на фронті. Маляр зазначила, що епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. Там українські бійці рухаються досить широким фронтом.

Маляр розповіла про ситуацію в Бахмуті, що ЗСУ серйозно просуваються. Противник стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів і значно посилив угруповання, але українські військові всі атаки відбивають.

Бійці ЗСУ тримаються на південному заході Бахмута і продовжують битися. У Бахмуті критична ситуація, йдуть важкі бої, сили оборони України тримають оборону в районі літака.

Військовий експерт пояснив, яке головне завдання у ЗСУ в Бахмуті. ЗСУ вкрай важливо влаштувати силам окупантів у Бахмуті "мішок" і тримати їх у ньому якомога довше.

ЗСУ окупантів обходять з флангів та продовжують йти вперед на Бахмутському напрямку. Оборона Бахмута як міста свою військову місію повністю виконала, пояснила Ганна Маляр.

Більше важливих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти