Окупанти Криму ризикують залишитися без знаменитих сортів винограду

22 лютого 2021, 20:58
Через теплі зими лоза сортів винограду в останні роки виганяє бруньки раніше звичайного, а пізні весняні заморозки завдають непоправної шкоди.
виноградник
У Криму виноградники поливають / nnm.ru

Через різку зміну погоди та навалу шкідників в окупованому Криму під загрозою зникнення опинилися традиційні сорти винограду, пише Асоціація реінтеграції Криму в понеділок, 22 лютого.

"В окупованому Криму можуть зникнути деякі сорти винограду. Як стверджують кримські "фахівці", це може бути пов'язано з тим, що поточний лютий видався на півострові морозним, проте перед похолоданням був досить теплий період", - сказано в повідомленні.

Йдеться про ранні сорти винограду, що використовуються для виноробства:

  • Аліготе,
  • Перлина Саба,
  • Іршаї Олівера,
  • Королева виноградників,
  • Ранній Магарач,
  • Піно Нуар та інші.

Через теплі зими лоза цих сортів в останні роки виганяє бруньки раніше звичайного, а пізні весняні заморозки завдають непоправної шкоди. У зв'язку з цим винороби змушені відмовлятися від ранньостиглих сортів і переходити на лозу більш пізніх термінів дозрівання.

При цьому ці сорти виявляються під загрозою, бо легкий нетривалий мороз знищує шкідників, а якщо зима тепла, то шкідники виживають.

Продаж винзаводу"Масандра" в Криму - про що повідомлялося раніше:

  • 14 грудня У МЗС України різко відреагували на продаж російськими окупантами Криму винного заводу Масандра. Перший заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова і зазначила, що Росія в черговий раз зухвало порушила норми міжнародного гуманітарного права.
  • 14 грудня в анексованому Криму завод "Масандра" пішов з молотка на аукціоні за 5,327 млрд рублів ( понад 2 млрд грн або майже 73 мільйони доларів - Ред.). Володарем 100% акцій заводу стало ТОВ "Південний проєкт", яке є дочірньою компанією банку "Росія". Банк "Росія" належить Юрію Ковальчуку, якого називають другом Путіна.
  • Заява української влади про відповідальність Росії за продаж у аннексированном Криму винзаводу "Масандра" звучить смішно, заявив так званий перший віцеспікер кримського парламенту Юхим Фікс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти