Новий "бунт" фермерів: у Польщі та Угорщині погрожують блокувати кордон з Україною

8 лютого 2024, 15:08оновлено 19 лютого, 16:04
Очікується новий страйк польських та угорських фермерів на ділянках, що примикають до українських КПП.
Новий 'бунт' фермерів: у Польщі та Угорщині погрожують блокувати кордон з Україною
У Польщі знову планують блокувати кордон з Україною / Колаж: Главред, фото: ДПСУ, ua.depositphotos.com

Очікується ускладнення руху вантажівок через кордон із Польщею та Угорщиною, попередили в Державній прикордонній службі України.

За попередньою інформацією, вранці, 9 лютого, розпочнеться страйк польських фермерів на ділянках, прилеглих до українських пунктів пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" і "Шегині", повідомляє у Telegram ДПСУ.

"Протестувальники налаштовані пропускати по одній вантажівці на годину в пунктах пропуску "Ягодин" і "Шегині", у напрямку пункту пропуску "Рава-Руська" - по дві. Гуманітарний вантаж та автобуси пропускатимуться безперешкодно", - уточнюють прикордонники.

відео дня

Підкреслюється, що у зв'язку з акцією протесту польських фермерів, також імовірні складнощі з рухом для вантажівок через пункти пропуску "Устилуг" та "Угринів" із 12 лютого. Пропуск транспорту здійснюватиметься по три вантажівки на годину.

Акція протесту на кордоні з Угорщиною

Крім того, також незабаром очікуються акції протесту на кордоні Угорщини з Україною.

"Також угорські прикордонники попереджають про акції протесту фермерів 9 лютого на автодорозі до пункту пропуску "Захонь", що навпроти українського "Чоп (Тиса)". Попередньо учасники акції не блокуватимуть пропуск автотранспорту", - додали в ДПСУ.

Нагадаємо, що Польща погрожує заблокувати безмитну торгівлю України з ЄС. Польський комісар Януш Войцеховський закликає до кількісних обмежень на цукор і м'ясо птиці, бо цей імпорт "загрожує дестабілізувати ринок ЄС".

Уряд Польщі домовився з фермерами про розблокування кордону з Україною. Міністр зобов'язався виконати вимоги фермерів. Згідно з угодою, Польща має виділити субсидії на кукурудзу в розмірі одного мільйона злотих.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти