Вночі РФ атакувала Київ дронами: ППО знищила близько 15 "Шахедів"

3 серпня 2023, 06:41оновлено 3 серпня 2023, 08:49
1523
У повітряному просторі біля Києва під час нічної ворожої атаки силами та засобами ППО ЗСУ були знищені всі повітряні цілі.
Дрони Шахед
Нинішня атака ударними БПЛА по Києву стала восьмою поспіль і була масованою / Фото : defence-ua.com

У ніч на 3 серпня російські окупанти знову влаштували повітряну атаку на Україну із застосуванням дронів-камікадзе. Сигнали повітряної тривоги звучали в північних, центральних, східних і південних областях. У командуванні Повітряних сил ЗСУ попереджали про загрозу застосування противником ударних БПЛА.

Як повідомив у Telegram начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко, в повітряному просторі біля Києва під час нічної ворожої атаки силами і засобами ППО ЗСУ були знищені всі повітряні цілі, а це майже 15 дронів-камікадзе типу "Шахед".

За словами Попка, нинішня атака ударними БПЛА по Києву стала восьмою поспіль і була масованою.

відео дня

"Силами і засобами ППО на підльоті до Києва було виявлено і знищено близько півтора десятків повітряних цілей", - написав він.

Даних про руйнування і жертви станом на даний момент немає.

"До речі, ця остання повітряна тривога в столиці тривала рівно 3 години. Вона стала 820-ю для Києва з початку повномасштабного вторгнення", - додав Попко.

Що кажуть у Повітряних силах

Уночі 3 серпня 2023 року противник атакував Україну з північного напрямку (Брянська обл.) ударними БпЛА "Shahed-136/131".Усього зафіксовано пуски 15 "шахедів".

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони усі ворожі БпЛА знищено, йдеться у повідомленні.

Вночі РФ атакувала Київ дронами: ППО знищила близько 15 'Шахедів'
Знищено 15 ударних ронів та 7 розвідувальних БПЛА / t.me/kpszsu

За минулу та поточну добу авіація Повітряних Сил завдала до 25 ударів по об’єктах, районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Також за добу 2 серпня протиповітряною обороною знищено сім розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Нічна атака дронів

У ніч на 2 липня російські окупанти атакували Київ дронами. Всі повітряні цілі - понад 10 БпЛА — були знищені. Зафіксовано падіння уламків у Солом'янському, Голосіївському та Святошинському районах Києва.

Крім того, в ніч на 2 серпня російські війська атакували за допомогою дронів-камікадзе портову й промислову інфраструктуру на півдні Одеської області.

Як повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер, внаслідок атаки на об'єктах портової та промислової інфраструктури регіону виникли пожежі, пошкоджено елеватор.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти