"Ніхто не буде у безпеці": Маркарова заявила, що мета Путіна - не лише Україна

31 січня 2022, 07:02
РФ не обмежиться вторгненням в Україну, вважає посол України в США Оксана Маркарова. Вона оцінила дії Кремля як "напад на демократію".
Оксана Маркарова
Оксана Маркарова / @minfin.gov.ua

Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що якщо Росія зважитися на вторгнення, то лише на Україні вона не зупиниться.

Дипломат назвала в інтерв'ю СВЅ News справжню причину можливого нападу Росії на Україну. За її словами, справа не в тому, що президент РФ Путін хоче отримати саме Україну.

"Причина, з якої Путін напав на нас, не в тому, що він хоче Україну або лише Україну. Причина, з якої він напав на нас, полягає в тому, що ми вибрали демократію, і у нас є євроатлантичні та європейські устремління. Тож, це атака на демократію, і я вважаю, що ніхто не застрахований, якщо Україна піддасться нападу", - сказала посол.

відео дня

Маркарова додала, що Україна не хоче бути частиною Радянського Союзу, Російської імперії чи Російської федерації.

"Ми хочемо бути суверенними, ми суверенні та ми боремося за свою незалежність. І якщо на Україну і далі нападатиме Росія, то, звичайно, на Україні вони не зупиняться", - сказала Маркарова.

Посол підкреслила, що метою всього цивілізованого світу зараз є допомога Україні. За її словами, допомога Україні принесе "користь Європі та всьому демократичному світу" і продемонструє, що "міжнародне верховенство права все ще працює".

Як повідомляв Главред, 27 січня відбулася телефонна розмова президентів США та України - Джо Байдена і Володимира Зеленського. Телеканал CNN повідомив з посиланням на джерела, що переговори нібито пройшли "не дуже добре". Байден і Зеленський не зійшлися в думках щодо "рівнів ризику" російської атаки.

Прессекретар Ради національної безпеки Емілі Хорн заявила, що анонімні джерела "брешуть". А прессекретар Зеленського Сергій Никифоров також заперечував слова анонімного джерела каналу і закликав вірити лише офіційній інформації.

Тим часом республіканці в Палаті представників звернулися до президента Джо Байдена з проханням оприлюднити стенограму його розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти