"Нескінченний потік трун" і загроза для РФ: Кулеба оцінив, чим загрожує Кремлю вторгнення в Україну

5 грудня 2021, 01:48
Якщо Росія вирішить піти війною на Україну, їй доведеться рахуватися з великою кількістю полеглих російських військ. Це буде бійня, вважає глава МЗС.
російські військові, десантники
Якщо Росія нападе на Україну, це буде бійня / Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українська армія зараз сильніша, ніж була в 2014 році, і якщо Росія зважиться на вторгнення, то це "буде бійня".

"Попри те, що Україна не була готова до війни (у 2014 році, - ред.), все, що Росії вдалося захопити на сході України, було відносно невеликою територією, яка становить дуже невелику частину адміністративної території Донецької та Луганської областей", - сказав глава МЗС в інтерв'ю латвійському новинному порталу Sargs.

"Якщо Росія вирішить піти на війну (зараз, - ред.), їй доведеться рахуватися з надзвичайно великою кількістю полеглих російських військ, що буде незрівнянно з 2014 роком. Це буде бійня", - додав Кулеба.

читайте такожТуреччина продасть Україні ще понад 20 дронів Bayraktar - BloombergМіністр вважає, що Росія розуміє всі ризики. За його словами, коли навесні РФ під приводом навчань вивела свої війська до кордонів України, були розгорнуті зокрема і польові госпіталі.

"Всім ясно, що ніхто не створює такі госпіталі під час звичайних військових навчань. Це показує, що керівництво російських збройних сил прекрасно розуміє, що якщо буде дано наказ атакувати Україну, це буде зовсім інший рівень війни", - сказав Кулеба.

При цьому, на його думку, напад на Україну може стати загрозою для самої Росії.

"Впродовж багатьох років вона витрачала мільйони, намагаючись бомбити свій народ, дегуманізуючи й принижуючи Україну за допомогою пропагандистських засобів масової інформації. Проте в Кремлі досі не до кінця розуміють, як відреагує російське суспільство, якщо з України потече нескінченний потік трун російських солдатів", - зазначив глава МЗС.

Як повідомляв Главред, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що президент РФ Володимир Путін дестабілізує ситуацію і в Україні, і в Європі, щоби домогтися своєї мети. Він розіграв кілька карт, але поки що незрозуміло, яку карту він кине на стіл щодо України.

Як повідомляв Главред, раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що президент РФ Володимир Путін дестабілізує ситуацію і в Україні, і в Європі, щоби досягти своєї мети. Він розіграв кілька карт, але поки що незрозуміло, яку карту він кине на стіл щодо України. Не виключено, це буде карта війни.

Можливе вторгнення РФ в Україну

20 листопада з'явилися нові дані розвідки США про можливе військове вторгнення РФ в Україну. Кремль не блефує, і залишилося зовсім небагато часу, щоби запобігти нападу на Україну, писало видання The New York Times.

Спікер Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Штати готуються до "непередбачених обставин" у зв'язку зі скупченням російських військ біля кордонів України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на Росію чекають наслідки у разі вторгнення в Україну, але військової підтримки Києву в Альянсі не нададуть.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що незабаром країнам Євросоюзу належить зробити вибір між російським газом і тим, щоби відстоювати Україну. За його словами, Британія підтримує Україну, тому що прихильна демократії й свободі.

Британські ЗМІ повідомили, що Лондон готовий перекинути в Україну спецназівців на тлі побоювань, що туди можуть вторгнутися російські війська.

1 грудня стало відомо, що понад 10 тисяч військовослужбовців здійснили марші на південні полігони Росії. Біля кордонів України вони нібито проходитимуть зимові навчання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти