На півдні ворожі війська можна взяти в оточення - полковник СБУ

28 серпня 2022, 20:42
Південний плацдарм - це перспективний напрямок, навіть незважаючи на те, що там зосереджено багато сил і засобів противника, вважає експерт.
Дрон Switchblade 600 ВСУ
Російських окупантів на півдні можна взяти в оточення / Колаж УНІАН, AeroVironment Inc

Українські військові на півдні успішними діями відрізають окупантів від резервів, повідомив нардеп і полковник СБУ Роман Костенко в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Південний плацдарм-це перспективний напрямок, навітьпопри те, що там зосереджено багато сил і засобів противника. Вже можна взяти ворога в оперативне оточення. Логічно, що саме цей напрямок буде розвиватися. Для нас ефективно розвивати контрнаступ на півдні і викинути ворога на лівий берег Дніпра", - пояснив Костенко.

За його словами, для росіян важливим залишається східний напрямок і там їм потрібна перемога.

"Вони можуть перекидати резерви на південь і це послабить Схід. Вони поставили собі завдання - вийти на рубежі Донецької та Луганської областей. Нам потрібно відбивати Правобережний плацдарм, щоб ворог не зміг захопити Миколаївську і Одеську області", - підсумував полковник СБУ.

Війна Росії проти України

Секретар РНБО Олексій Данілов раніше заявив, що Україна не піде на територіальні поступки Росії. Такий сценарій передбачає перенесення війни на майбутнє. Україна збирається відновити свою територіальну цілісність у кордонах на 1991 рік.

Радник офісу президента Олексій Арестович вважає, що на війні РФ проти України почалася четверта фаза. На його думку, вона триватиме 2-3 місяці до зими. Згідно з прогнозом Арестовича, просування військ очікувати не слід-сторони будуть наносити удари по позиціях один одного.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України сказали, що осінь може стати вирішальним періодом на війні Москви проти Києва. У вересні-жовтні можлива активізація бойових дій. У листопаді інтенсивність боїв може знизитися. Не виключено, що навесні 2023 року буде знову гаряча фаза війни.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти