"Ми точно будемо там": Блінкен сказав, за яких умов можливі переговори з РФ

30 квітня 2024, 08:43оновлено 30 квітня, 09:32
739
Щоб переговори відбулися, Путін повинен показати, що він готовий вести діалог відповідно до міжнародного права та Статуту ООН.
Энтони Блинкен, Владимир Зеленский, Владимир Путин
Блінкен за яких умов можливі переговори з РФ/ колаж: Главред, фото: УНІАН, Офіс президента України, скрін

Проведення переговорів щодо закінчення війни в Україні залежить від російського диктатора Володимира Путіна. Але для того, щоб такі переговори відбулися, Путін повинен показати, що він готовий вести діалог відповідно до міжнародного права та Статуту ООН і дотримуватися суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час розмови з президентом Світового економічного форуму Борге Бренде в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія), повідомляє "Радіо Свобода". За словами Блінкена, у Вашингтоні сподіваються, що Путін "зрозуміє меседж і продемонструє готовність до щирих переговорів".

"Це (завершення війни – ред.) здебільшого залежить від Володимира Путіна і того, що він вирішить…Я сподіваюся, що Путін зрозуміє меседж і продемонструє готовність до щирих переговорів відповідно до основних принципів, які є основою міжнародного співтовариства та Статуту ООН: суверенітет, територіальна цілісність, незалежність. Якщо вони будуть належним чином підтверджені, має бути прийнята резолюція", – сказав держсекретар США.

відео дня

У той же час він зазначив, що повномасштабна війна проти України стала для країни-агресорки Росії стратегічним фіаско. РФ була змушена докласти дуже великих зусиль у спробі обійти санкції та переорієнтувати свою економіку.

Блінкен зазначив, що Росія загалом стала слабшою і в економічному, і у військовому плані, враховуючи знищення такої кількості її сил. Водночас держсекретар США наголосив, що український народ зараз об'єднаний як ніколи раніше, НАТО сильніше і більше, а Європа позбавилася залежності від російських енергоресурсів.

"Усе це, я вважаю, величезна стратегічна невдача для Росії. Я сподіваюся, що є визнання цього. Щойно Росія продемонструє, що вона щиро бажає вести переговори, ми точно будемо там, і я вірю, що українці будуть там", – додав Блінкен.

Нагадаємо, Україна неодноразово заявляла, що не буде вести переговори з країною-агресоркою Росією, поки російський диктатор Володимир Путін не виведе російських окупантів з українських територій.

Хто такий Ентоні Блінкен?

Ентоні Блінкен - державний секретар США з 26 січня 2021. Заступник радника з національної безпеки президента США Барака Обами з 2009 до 2013. Під час президенства Обами, допомагав США з політикою в Афганістані, Пакистані та ядерною програму в Ірані, пише Вікіпедія.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський твердо відповів на пропозицію Макрона щодо можливості літнього перемир’я. Президент України впевнений, що Макрону не вдасться домовитися про припинення вогню в рамках літніх Олімпійських ігор.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен видав важливу заяву про війну в Україні. Держсекретар США повідомив, що є план, який дозволить Україні досягти успіху з часом у військовому та економічному плані.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти