Москва готова заплатити за воду до Криму - експредставник президента на півострові

25 серпня 2020, 18:31
Кремль не вміє і не буде відкрито домовлятися з Києвом щодо постачання прісної води на півострів.
Крим, вода
Москва готова заплатити за воду до Криму / УНІАН

У питанні забезпечення окупованого Криму дніпровською водою російська влада має тільки два важелі - прямий шантаж і підкуп посадових осіб України, заявив колишній постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

Про це Бабін розповів в ефірі телеканалу Obozrevatel TV.

"У Росії фактично єдиний варіант обміну: вода на хабар. Вони готові дати гроші якомусь чиновнику. Наскільки можна зрозуміти з відкритих джерел, він (хабар - ред.) вимірюється мільярдами умовних одиниць, 1-2 мільярди", - уточнив Бабін.

За словами колишнього чиновника, для виправдання таких дій можна вказати будь-яку причину.

"Можна говорити про гуманітарну катастрофу, можна розповідати, що там наші люди, можна розповідати, що так вийшло. Або нічого не розповідати", - припустив він.

Водночас Бабін звернув увагу на те, що Москва не вміє і не буде відкрито домовлятися з Києвом щодо постачання прісної води на півострів.

"Саме тому вода піде до Криму тільки в умовах його деокупації. Якщо вона піде раніше, це буде офіційною відмовою України від півострова", – резюмував Бабін.

читайте такожЕксдепутат Держдуми РФ розповів, чи повернеться Крим до відходу ПутінаНагадаємо, раніше очільник української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що не виключає відновлення подачі прісної води на територію тимчасово окупованого Росією Криму.

"Країна, яка захопила територію, окупант, як це є в Криму, вона відповідає на 100% за забезпечення цієї території всім необхідним. І водою в тому числі. Ми говоримо - там живуть українці. Якщо раптом трапиться якась гуманітарна катастрофа, яка пов'язана з водою, то людям воду можемо дати", - зазначив Кравчук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти