"Їжте, плачте, хоч повилазьте": Кравчук назвав умови подачі води до Криму

25 серпня 2020, 09:32
Прісну воду на територію тимчасово окупованого півострова можна подавати лише для пересічних жителів півострова в разі катастрофічної потреби.
Кравчук
Кравчук не виключає відновлення подачі прісної води в окупований Крим / УНІАН

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що не виключає відновлення подачі прісної води на територію тимчасово окупованого Росією Криму.

За словами політика, така можливість повинна бути передбачена лише для пересічних жителів півострова в разі катастрофічної потреби. Про це Кравчук заявив в інтерв'ю Українському радіо.

"Країна, яка захопила територію, окупант, як це є в Криму, вона відповідає на 100% за забезпечення цієї території всім необхідним. І водою зокрема. Ми говоримо - там живуть українці. Якщо раптом трапиться якась гуманітарна катастрофа, яка пов'язана з водою, то людям воду можемо дати", - зазначив Кравчук.

Водночас він запевнив, що Україна нібито у жодному разі не піде на те, щоби забезпечувати ресурсом промислові підприємства і військові бази на захопленій території.

"Несе відповідальність за все це Росія. І Україну не треба звинувачувати. Взяли - як казав циган, бачили очі, що купували, - їжте, плачте, хоч повилазьте. Ми до цього не маємо жодного відношення", - підкреслив Кравчук.

При цьому він не пояснив, як розділити подачу води для цивільного населення і секторів, що контролюються окупантами.

"Я не знаю поки, як це, ще питання не вирішене. Там, кажуть, є можливість дати воду людям, але не давати підприємствам і військовим базам", – резюмував політик.

читайте такожРосія провела прісну воду до Сімферополя

Нагадаємо, раніше глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що Україна згодна на відновлення водопостачання в анексований Крим лише в тому випадку, якщо на півострові трапиться справжня гуманітарна катастрофа. Забезпечувати водою потреби військових баз і російських військ Київ не збирається.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти