Монголія поплатилася за відмову арешту Путіна: гучна заява МЗС

12 вересня 2024, 20:28
1133
До Києва з Улан-Батора "за викликом української сторони" прибула гендиректор департаменту Європи та Африки МЗС Монголії.
Путін
Україна зробила гучну заяву після відмови Монголії заарештувати Володимира Путіна / Колаж: Главред, Фото: УНІАН, скріншот

Через відмову виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт диктатора Володимира Путіна демарш монгольській стороні оголошено Міністерством закордонних справ.

Як ідеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС, до Києва з Улан-Батора "за викликом української сторони" прибула генеральна директорка департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг.

"До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни", - йдеться в заяві.

відео дня

При цьому українські дипломати також пообіцяли враховувати рішення Монголії "в подальшій політиці з розвитку двосторонніх відносин".

В українському зовнішньополітичному відомстві додали, що сподіваються на кроки з боку Монголії для "відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин".

Ордер на арешт Володимира Путіна

Ордер на арешт Володимира Путіна - ордери на арешт двох громадян Російської Федерації: чинного президента Володимира Путіна та російської уповноваженої при Президентові Російської Федерації з прав дитини Марії Львової-Бєлової, підозрюваних у незаконному примусовому переміщенні українських дітей з окупованих територій України до Росії, видані 17 березня 2023 року Міжнародним кримінальним судом (МКС) у Гаазі.

Скандал із візитом Путіна до Монголії - останні новини за темою

Як повідомлялося, візит Путіна до Монголії став першим візитом до держави-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт через причетність до викрадення українських дітей.

Раніше в ЄС зажадали від Монголії арешту Путіна за ордером МКС. Монголія є державою-учасницею Римського статуту МКС із 2002 року, нагадала Набіла Массралі.

Нагадаємо, раніше в МЗС заявили, що Монголія ділить із Путіним відповідальність за злочини. Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, наголосив Георгій Тихий.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти