"Мочити" своєю зброєю: Україна має "відірвати голову" лідерам РФ - експерт

25 липня 2023, 13:49оновлено 25 липня 2023, 14:19
Ключовим моментом для України буде армія та її здатність знищити військові об'єкти на території РФ.
Загородній, Україна, НАТО
Тараса Загородній оцінив перспективи вступу України до НАТО / Колаж фото УНІАН

Швидкість вступу України в НАТО та інші союзницькі структури визначить та кількість ударів по території РФ, які ми зможемо завдати, заявив політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

"Чим більше Україна буде "мочити" Росію власним озброєнням, тим істотніше прискориться процес вступу нашої країни в НАТО", - підкреслив він в ході чату в Главреді.

За словами експерта, йдеться про удари по Росії, а також про знищення військової інфраструктури РФ.

При цьому він навів приклад Ізраїлю, який свого часу "виплив в набагато гіршій ситуації", ніж зараз в України, зі значно меншими демографічними ресурсами і зміг довести США, що він їм корисний.

"Ось і Україна може бути корисною, маючи фахівців за делікатними дорученнями. Умовно кажучи, якщо потрібно буде "грохнути" якогось російського військового, США не будуть безпосередньо цим займатися, а у нас буде пропозиція, якщо інтереси співпадуть. Такий функціонал для США здійснюють Ізраїль і Туреччина на Близькому Сході", — пояснив співрозмовник.

Він також упевнений в тому, що вступ України в НАТО – не панацея, що забезпечує безпеку. Адже кожен член Альянсу може окремо визначати ступінь своєї участі в спільних діях НАТО в рамках виконання 5-ї статті Статуту Організації.

"Ключовим моментом для нас буде армія, її здатність знищити військові об'єкти на території Росії, "відірвати голову" комусь із російського керівництва і т.д. це цінується. Таких крутих пацанів завжди будуть підтримувати", - додав Загородній.

Дивіться відео - чат Тараса Загороднього в Главреді:

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцяти років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Раніше в Білому домі заявили: Україна стане членом НАТО. Україна стане членом НАТО після перемоги у війні з РФ і "це не підлягає обговоренню". Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Глава Пентагону впевнений у членстві України в НАТО і назвав терміни. Ллойд Остін переконаний, що Україна вступить до НАТО після закінчення війни та перемоги над РФ. Разом з тим, на його думку, Україні "ще є над чим працювати" на шляху до стандартів НАТО.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти