"Люди не вірять статистиці": експерт заявила, що в Україні смертей від COVID-19 набагато більше

28 жовтня 2021, 10:43
Катерина Булавінова підкреслила, що статистика занижена не тому, що її хтось приховує.

Моторошні кадри з антиковидних лікарень
Експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова не вірить статистиці / facebook.com/moz.ukr

Статистика смертності від коронавірусу в Україні занижена в кілька разів. Про це заявила експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

"Люди не вірять статистиці. Я теж не вірю статистиці, тому що ця статистика занижена. У нас смертей набагато більше. За оцінками експертів, їх більше десь у п'ять разів, можливо. Відповідно, ми вже поховали населення невеликого міста", - зазначила вона в ефірі телеканалу "Україна 24".

відео дня

Експерт підкреслила, що статистика занижена не тому, що її хтось приховує, а тому, що частина людей вмирає в іншому місці або записується іншими діагнозами.

читайте такожТисячі протоколів і 17-тисячні штрафи: українців масово карають за порушення карантину"Тому вона занижена, і на жаль все набагато гірше на даний момент", - пояснила Булавінова.

Коронавірус в Україні

​Раніше глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, при якому розкладі в Україні можуть запровадити загальнонаціональний локдаун. Це може статися за умови переходу всіх регіонів в "червону" зону карантину.

27 жовтня на позачерговому засіданні Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено посилити карантин у Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській. Обмеження набудуть чинності з 00:00 30 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти