Лиманом не обмежилися: Зеленський анонсував успіхи ЗСУ

2 жовтня 2022, 23:51
Цього тижня найбільшу частину інформації займає перелік звільнених від ворога населених пунктів.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський щодня як мінімум двічі - вранці і ввечері - отримує звіти від українських військових щодо ситуації на фронті.

Цього тижня найбільшу частину інформації займає перелік звільнених від ворога населених пунктів у рамках оборонної операції, що проводиться ЗСУ.

"Найбільш медійною зараз стала історія Лиману Донецької області, але успіхи наших воїнів не обмежуються тільки Лиманом", - зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Президент розповів, що воїни 129 бригади ТрО Кривого Рогу нещодавно звільнили Архагельське та Миролюбівку.

Він також подякував усім, хто наближає моменти перемог і повертає український прапор на його законні місця на українській землі.

"Спасибі всім: від генералів до рядових, від професійних військових, розвідників і спецслужб - до волонтерів і кожного, хто допомагає захищати нашу державу", - додав політик.

Звернення Зеленського

ЗСУ взяли під контроль Лиман

У силах оборони України 1 жовтня підтвердили інформацію, згідно з якою війська Росії в Лимані Донецької області знаходяться в оточенні. Армія звільнила 5 населених пунктів поруч з містом. На в'їзді в Лиман встановлено прапор Української держави.

ЗСУ контролюють всі шляхи виходу з міста. Волонтери оприлюднили відео з автоколоною, що розтягнулася на сотні метрів. Російські війська на автомобілях намагаються втекти з Лиману.

Представник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий підкреслив, що армія України вже в Лимані. У місті йдуть бої. Міністерство оборони Росії підтвердило втечу своїх військ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти