КСУ на закритому засіданні оцінить конституційність закону про мову

3 листопада 2020, 09:47
Засідання палати Конституційного суду відбудеться у вівторок, 3 листопада.
Конституційний суд України
Конституційний суд України візьметься за мовний закон / УНІАН

У вівторок, 3 листопада, Конституційний Суд України планує продовжити розгляд питання конституційності закону Про забезпечення функціонування української мови як державної.

Про це йдеться в порядку денному засідань КСУ, що розміщений на сайті суду.

Початок закритої частини пленарного засідання палати Конституційного Суду заплановано на 10:00.

відео дня

"Продовження розгляду справи за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України Про забезпечення функціонування української мови як державної (закрита частина пленарного засідання)", - наголошується в порядку денному КС.

читайте такожВерховний суд зобов'язав Зеленського говорити лише українською

Закон про українську мову - що було раніше

  • 25 квітня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон Про забезпечення функціонування української мови. Депутати віддали 278 голосів за ухвалення закону при необхідних 226 голосах.
  • Цей закон визначає українську мову як єдину державну, а також перераховує тих громадян, хто володіти нею зобов'язаний.
  • 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон про функціонування української мови в якості державної.
  • 21 червня 2019 року до КСУ надійшло подання 51 народного депутата щодо конституційності закону Про забезпечення функціонування української мови як державної.
  • Один з авторів подання, народний депутат 7-8 скликань від Опозиційного блоку Олександр Долженков на засіданні заявив, що закон був ухвалений з порушенням процедури, а також дискримінує нацменшини.
  • У лютому 2020 року екс-глава Міністерства культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявляв, що відомство не ініціюватиме перегляд мовних квот і закону про мову.
  • У березні 2020 року спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що Верховна Рада розгляне законопроекти, якими передбачаються зміни в закон про функціонування української мови як державної.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти