Контрнаступ ЗСУ у Херсоні: Зеленський заявив, що військові кроки виконуватимуться у тиші

10 листопада 2022, 13:40
Український президент наголосив, що наступні кроки захисників України повинні бути невідомими для росіян.
Владимир Зеленский, украинские военные, ВСУ
Зеленський заявив, що військові кроки виконуватимуться у тиші/ Офіс президента України, 10-я гірсько-штурмова бригада

Українські військові звільняють від російських окупантів території нашої держави, зокрема і Херсон. Для цього вони потребують інформаційної тиші, щоб кожен наступний крок захисників України залишався невідомим ворогу.

Тому усі плани народжуються у вузькому колі і виконуються в тиші, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN.

"Я спробую відповісти, щоб не відповідати. Сплановані військові кроки, вони народжуються достатньо голосно у вузькому колі, але виконуються в тиші. Я б дуже хотів, щоб це було неприємним сюрпризом для ворога", – наголосив Зеленський.

Він додав, що Україна працює над втіленням у життя серйозних кроків, які матимуть позитивний результат.

Вихід російських окупантів з Херсону

Раніше Глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Штати фіксують перші ознаки відступу російських військ з Херсона. Однак, за його словами, виведення військ, які налічують близько 20-30 тисяч осіб, може затягнутися на дні або навіть тижні.

Водночас колишній командувач британською армією Річард Даннатт зазначив, що відступ російських окупантів з Херсона стане стратегічно серйозним кроком назад для Росії. Однак з тактичної точки зору це може бути в інтересах РФ.

У виданні SkyNews зазначають, що вчорашнє рішення російського генералітету віддати наказ про виведення окупаційних військ з Херсона здається "необхідним приниженням". Російські окупанти, опинившись на західному березі Дніпра, тепер перед неприємним вибором ‒ залишитися і повільно гинути під українськими бомбардуваннями або відступати і дожити до наступних боїв.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти