Контрнаступ РФ провалився: для ворога на Курщині виникла нова загроза - Попович

28 вересня 2024, 11:32
118
Попри невдалі спроби відбити захоплені території, перед окупантами все ще стоїть завдання посунути ЗСУ.
ВСУ, карта Курской области
ЗСУ втримали позиції та продовжують просуватися на Курщині / Колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ, скрін з DeepState

Після більш ніж місяця від початку Курської операції ЗСУ окупаційні сили країни-агресора Росії здійснили спроби контрнаступу у бік Снагості, однак вони виявилися невдалими. Про це в етері "Еспресо" розповів військовий оглядач Денис Попович.

"Їм не вдалося зруйнувати лівий фланг угруповання ЗСУ. Вони отримали загрозу для свого флангу, коли українські війська перейшли кордон у новому місці, в Глушківському районі", - зазначив він.

Попович наголошує, що наразі українські сили у Курській області здійснили ще одне "вклинення", тому можна стверджувати, що спроба Росії повернути втрачені території провалилася вже давно.

відео дня

"Насправді ще два тижні тому стало зрозуміло, що наступ росіян не матиме успіху", - підкреслив оглядач.

Водночас у ЗСУ в Курській області ситуація значно краща, вони продовжують просуватися вперед, хоч і відбувається це у менш швидкому темпі. Попович переконаний, що українські військові на Курщині і надалі будуть стикатися зі спробами противника наступати, але чи вдасться їм відбити бодай частину територій - покаже час.

Хто такий Денис Попович?

Денис Попович – військовий оглядач. Працював у виданні Цензор.НЕТ, в газеті "Сегодня", був головним редактором видання "Судово-юридична газета", а також видання "Народна правда". У 2005-2014 роках працював в газеті "Комерсант-Україна", а з 1998 по 2005 рік - в газеті "Киевские Ведомости".

Контрнаступ РФ провалився: для ворога на Курщині виникла нова загроза - Попович
Курська АЕС / Інфографіка: Главред

Ситуація в Курській області - останні новини

Нагадаємо, видання BILD писало, що ще в середині серпня Володимир Путін заявив, що до 1 жовтня російська армія повинна повернути під свій контроль всю територію Курської області. Проте масштабний наступ російських військ у цьому регіоні закінчився невдачею.

Напередодні аналітики ISW повідомляли про штурмові дії українських військ в Глушківському районі Курської області. А за даними джерел міноборони РФ, росіяни нібито відбили українські штурми на південь від Глушково в районі Нового Пути, Веселого і Медвежого.

Раніше стало відомо, що Силам оборони України, швидше за все, вдалося провести успішну операцію у Курській області. Ворожі воєнкори поки не знають, як коментувати це, бо розуміють, що ситуація складається таким чином, що росіянам необхідно перекидати туди з інших напрямків ще більше сил.

Читайте також про український фронт:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти