Конституційний суд визнав законною заборону в Україні серіалів і фільмів з РФ

22 грудня 2021, 12:04оновлено 22 грудня 2021, 12:36
Як повідомляє представниця Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря, судді визнали законним "чорний список" Мінкульту і заборону російських серіалів.
1121
Кадр з серіалу "Не родись вродливою" / телеканал "СТС"

Конституційний суд України визнав цілком законним "чорний список" осіб, загрозливих безпеці країни (який складає Міністерство культури) і заборона на показ російських фільмів на території України. Про це написала на своєму каналі в месенджері Telegram представниця Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря.

Вона каже, що в минулий вівторок, 21 грудня, КСУ прийняв рішення за поданням 47 народних депутатів, яке стосувалося положень законів "про теле - і радіомовлення" і "про кінематографію". Суд визнав конституційними положення закону, які:

  • не допускають трансляцію фільмів і телепередач, в яких бере участь людина, внесена до списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці;
  • передбачають складання списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України;
  • забороняє трансляцію фільмів, створених на території держави-агресора, в тому числі тих, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їх окремих дій.

Як пояснила Совгиря, рішення Конституційного Суду означає, що ці положення законів залишаться в силі.

відео дня

читайте такожМінкульт поповнив "чорний" список 32 російськими артистами: хто несе небезпеку країні

Нагадаємо, 3 листопада Міністерство культури та інформаційної політики України поповнило список артистів, що становлять загрозу національній безпеці. До доповненого переліку потрапили 32 російських актора.

До того, 6 липня, в Україні заборонили демонструвати сім фільмів і серіалів російського та Українського Виробництва. В першу чергу легендарний мелодраматичний серіал нульових років "Не родись красивою".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти