Легендарний російський спортивний коментатор потрапив до чорного списку українського Мінкульту

5 липня 2021, 11:01
Російський спортивний коментатор Дмитро Губернієв тепер офіційно входить до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.
Губерніїв
Дмитро Губернієв / МатчТВ

Міністерство культури та інформаційної політики України за поданням Служби безпеки внесло легендарного російського спортивного коментатора Дмитра Губернієва в список осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Також до переліку разом з Губернієвим потрапили режисер Олег Джураєв, актриса і телеведуча Анна Пєскова і актор Роман Юрченко.

У серпні 2015 року відомство оприлюднило список діячів культури, в тому числі з Росії, що створюють загрозу нацбезпеці України. Туди включили співака Олега Газманова, співачку Валерію (Аллу Перфілову) і безліч інших діячів російської культури. На даний момент в "чорному списку" числиться 204 людини.

читайте такожМоргенштерн висловився з приводу потрапляння в чорний список в Україні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 22 червня Мінкульт на прохання СБУ вніс Філіпа Кіркорова в "чорний список". Люди, які перебувають у такому переліку, не мають права перетинати кордон України.

Пізніше в спецслужбі пояснили, що Кіркорова вирішили внести в "чорний список", оскільки він незаконно в'їжджав в захоплений Росією Крим (використовував російські пункти пропуску) і давав пропагандистські концерти, під час яких висловлювався на підтримку незаконної анексії півострова. В СБУ додали, що співак називав Крим частиною РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти