Мінкульт вніс скандального Моргенштерна в чорний список

29 квітня 2021, 16:52оновлено 29 квітня 2021, 18:19
Для всіх українських фанатів скандального російського репера Моргенштерна сумні новини - тепер він офіційно в чорному списку Міністерства культури.
Моргенштерн
Моргенштерн / Instagram

Скандально відомого росіянина-репера Моргенштерна (справжнє ім'я ‒ Алішер Валєєв), Міністерство культури та інформаційної політики внесло до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Валєєв Алішер Тагирович значиться у версії списку від 24 квітня 2021 року під номером 25.

Концерти росіянина в Україні раніше афішував сервіс з продажу квитків Kontramarka. Повідомлялося, що Моргенштерн дасть кілька концертів у Києві, Харкові та Запоріжжі на початку червня.

Валєєв поповнив список з 181 особи, в якому, зокрема Сергій Безруков, Федір Бондарчук, Михайло Боярський, Іван Охлобистін, Микита Михалков, Михайло Пореченков і так далі.

Згідно із законодавством, перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складають на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

читайте такожУ РФ Моргенштерну заборонили виконувати пісню "Володимир Путін - молодець"

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Ще в серпні 2015 року Міністерство культури України оприлюднило горезвісний чорний список діячів культури, в першу чергу - з РФ, які створюють загрозу національній безпеці.
  • Лише за січень 2021 року туди додали російських артисток / співачок Олену Апіну та Юлію Глібову, співачку Ольгу Кормухіну; співаків Дениса Клявера і Марка Тішмана.
  • З 11 лютого 2021 року в ньому перебувають п'ять солістів вокального колективу Хор Турецького ‒ Олексій Александров, Павло Бердников, Олег Бляхорчук, Костянтин Кабанов і Михайло Кузнєцов, актор Роман Курцин і актриса Євгенія Лапова.
  • У квітні 2021 року в чорний список додали Брендона Стоуна (справжнє ім'я-Бесаріон Шпетішвілі), який співпрацював з безліччю представників української естради (в тому числі з Тіною Кароль і Ані Лорак).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти