Комбінований удар: після вибухів в Енгельсі РФ готує новий сценарій атаки на Україну

27 грудня 2022, 12:35
Тактика ворога може змінюватися, попередила Наталія Гуменюк.
ракетна атака
РФ готує нову ракетну атаку по Україні / vpk.name, mil.ru

Російські окупанти готують новий сценарій ракетного удару по Україні, заявила прес-секретар Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

РФ може готувати комбіновану атаку, підкреслила вона в ефірі національного телемарафону.

"Підготовка стратегічної тактичної авіації теж є, але все ж пам'ятаємо, що тактика ворога може змінюватися. Необов'язково це буде масова ракетна атака, вона може бути і комбінованою", – сказала представник ОК Південь.

Вона пояснила, що існує ризик удару по Україні із застосуванням повітряних і морських носіїв, а також дронами-камікадзе.

Гуменюк нагадала, що після тривалого часу РФ вивела в море три ракетні носії – два з яких підводні. Крім того, Росія отримала нову партію дронів і вже почала їх застосувати для атак України.

"Вони намагаються використовувати їх для виявлення протиповітряної оборони, а тільки тоді йде ударна хвиля", – додала вона.

РФ перекинула літаки з аеродрому Енгельс

У свою чергу спікер Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив в ефірі інформаційного телемарафону про те, що росіяни розосередили літаки з аеродрому Енгельс після вибухів, тому активність ворожої авіації під вечір була істотно зменшена.

Він додав, що на цьому аеродромі все ж залишається певна кількість літаків.

"Після вчорашніх подій бачимо, що літаки там розосереджені, саме стратегічна авіація, мова йде про аеродром "Енгельс". Безумовно, там ще залишається певна кількість літаків, але багато з них вже передислоковані на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати... Після цих подій під вечір активність ворожої авіації суттєво була зменшена", - додав Ігнат.

Загроза нового удару РФ

Раніше в командуванні Повітряних сил Збройних сил України розповіли про ймовірність нового масованого ракетного удару РФ.

У ПС ЗСУ готуються відбивати новий ракетний удар з боку росіян, заявив в ефірі національного телемарафону речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, окупанти готуються до нанесення нового ракетного удару по цивільній інфраструктурі України.

За словами начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова, запаси високоточного озброєння в РФ вже підходять до завершення, при цьому окупанти вже "увійшли в критичний мінімум".

Як відомо, Росія завдала нового ракетного удару по Україні.

Про це речник Повітряних сил України Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону.

"Традиційно, звідки вони і пускають. Стратегічна авіація - це район Волгодонська, також Каспій і Чорне море, кораблі Чорноморського флоту теж запуски, за попередньою інформацією. Вже не тренування, ракети вже запущені", - сказав він.

В результаті ракетного удару РФ по Україні було пошкоджено два об'єкти інфраструктури.

Зокрема, про пошкодження об'єктів інфраструктури в Одеській області внаслідок ракетного обстрілу окупантів розповів у Telegram заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти