Катастрофа Boeing МАУ: в МЗС розповіли, коли Іран виплатить компенсації

2 серпня 2020, 16:15
Іран виплатить компенсації сім'ям загиблих у катастрофі.
Місце катастрофи літака МАУ
Місце катастрофи літака МАУ

Іран підтвердив свою готовність виконувати міжнародні зобов'язання у справі щодо катастрофи Боїнга МАУ, заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

В ефірі телеканалу Україна 24 він розповів, що в ході першого раунду переговорів з Іраном українська сторона назвала ряд хвилюючих проблемних питань.

За словами Єніна, Іран виплатить компенсації сім'ям загиблих в катастрофі українського літака тільки після завершення розслідування і притягнення винних до відповідальності.

"М'яч зараз знаходиться на іранській стороні. Всіх цікавить обсяг компенсацій. Хочу ще раз підкреслити, що компенсації будуть розраховуватися виключно після того, як Україна отримає повну інформацію про обставини інциденту, притягнення винних до відповідальності і вибачення іранської сторони", - додав Єнін.

читайте такожІран згоден виплатити компенсацію за літак МАУ – у чому каверза

Раніше Іран запропонував Україні відмовитися від судових позовів у справі про збиванні іранськими військовими літака МАУ. Відзначається, що Києву і сім'ям загиблих запропонували погодитися з "людською помилкою" як причиною катастрофи.

Як повідомлялося, 6 квітня представник комітету парламенту Ірану з правових і судових питань, депутат Хассан Норузі заявив, що іранські військові "правильно" зробили, збивши український літак у Тегерана. Також він заявив, що в Ірані за це нікого не будуть заарештовувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти