Загибель Боїнга МАУ: в Ірані сказали, чому нікого не покарають

6 квітня 2020, 18:12
Боїнг 737 МАУ дуже підозріло рухався, і збройні сили Ірану добре виконували свої обов'язки, сказав іранський депутат.
Депутат Ірану сказав, що військових країни не покарають за збиття Боїнга МАУ – Боїнг 737 збив Іран
Іранський депутат сказав, що військових країни не покарають за збиття Боїнга МАУ / Reuters

Іранський депутат, представник комітету парламенту Ірану з питань законодавства та юстиції Хассан Норузі повідомив, що в країні після збиття літака Боїнг 737-800 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України ніхто з військових не був арештований та не буде позбавлений волі.

Рух борта був "дуже підозрілим", і іранські збройні сили добре виконували свої обов'язки, розповів політик в інтерв'ю Hamdeli daily, пише Al Arabiya.

За його словами, до збиття Боїнг 737 не контролювали диспетчери, він "мабуть, потрапив під контроль Америки". Депутат додав, що борт МАУ за тиждень до загибелі літав в Ізраїль (союзник США – Ред.).

"...З урахуванням того, що літак контролювався іншими країнами, наші збройні сили зробили свою роботу добре", – стверджує Норузі.

Нагадаємо, Боїнг 737 МАУ Іран збив 8 січня після вильоту з аеропорту ім. Імама Хомейні, загинули 176 осіб, зокрема, 11 українців (дев'ять членів екіпажу і двоє пасажирів).

Влада Ірану стверджували, що літак збитий ненавмисно. Пізніше з'ясувалося, що Боїнг збитий ракетою, запущеною військовим центром Корпусу вартових ісламської революції. КВІР взяв на себе повну відповідальність за загибель літака.

Потім глава Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф сказав, що іранець, який збив Боїнг МАУ, покараний – позбавлений волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти