Капітуляції РФ не буде: аналітики розповіли, яким буде крах Кремля у війні в Україні

15 травня 2022, 01:31
Російський військовий крах, найімовірніше, спричинить ендемічний рівень дезертирства та практику вбивства особовим складом власних офіцерів.
танк
Розвалена російська армія втратить здатність функціонувати як згуртована бойова сила / Фото УНІАН

Експерти американського Інституту вивчення війни вважають, що поразка Росії у війні з Україною буде подібною до стану французької армії в період з квітня по червень 1917 року під час Першої світової, коли понад половина дивізій французької армії відмовилася йти в наступ через підірваний бойовий дух і погане самопочуття.

Російські війська в такому стані будуть надзвичайно вразливими для українських контрнаступів. Українські військові зможуть вибирати битви, якщо російські війська не захочуть атакувати, йдеться у звіті Інституту вивчення війни від 13 травня.

Експерти прогнозують, що російський військовий крах, найімовірніше, спричинить ендемічний рівень дезертирства та "фрагментації" офіцерів, практику вбивства особовим складом власних офіцерів. До слова, і те, і інше вже відбувається.

відео дня

"Такий крах унеможливив би подальший наступ на нинішньому етапі війни в Україні та міг би призвести до безладного відведення російських військ з лінії фронту, як це було видно після поразки росіян у битві за Київ", - йдеться у звіті.

читайте такожОкупанти воюють з ФСБшниками, щоби втекти з України: 295 осіб з боєм прорвалися через кордонРосійські військові не будуть повністю знищені, їм не доведеться залишати Україну до того, як вони досягнуть стану колапсу.

"Однак розвалена російська армія втратить здатність функціонувати як згуртована бойова сила. Якщо це станеться, Путін цілком може бути змушений погодитися на набагато менше, ніж його нинішні заявлені цілі", - резюмували в Інституті.

Як повідомляв Главред, радник глави МВС України Віктор Андрусів вважає, що війна в Україні може затягнутися щонайменше до кінця цього року. Країна-агресорка сподівається, що серйозна енергетична криза, яка виникне ближче до зими, змусить Захід "домовлятися" з РФ.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Володимир Путін направив своїх представників у низку західних країн, щоб обговорити припинення війни проти України та можливість домовитися щодо вже захоплених територій.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти