Які продукти заборонено ставити на новорічний стіл 2022: дієтолог дала пораду українцям

16 грудня 2021, 18:50оновлено 16 грудня 2021, 20:27
За словами фахівця, не варто змішувати між собою жирну їжу і алкоголь.
Новий Рік 2022
Новий рік 2022 / ua.depositphotos.com

До Нового року 2022 залишилося зовсім мало часу, а святковий стіл варто готувати заздалегідь. Дієтолог поділилася порадами, що краще не ставити на святковий стіл, щоб ваш організм був здоровий.

Спеціаліст медицини антистаріння, засновник Dr. Skytalinska Academy Оксана Скиталінська в інтерв'ю Главреду розповіла, що в дієтології взагалі немає заборонених продуктів - є продукти, вживання яких потрібно обмежити, тим більше, якщо ви хвора людина.

При цьому вона назвала продукти, які б не радила мати на новорічному столі.

"Алкоголь різних видів. Але, як правило, Новий рік - це застілля, і багато хто вважає, що алкоголь об'єднує людей, а тому хочуть порадувати гостей не тільки смачною їжею, а й різними напоями. Тому мало хто від алкоголю відмовиться", - зазначає дієтолог.

Алкоголь на Новий рік 2022

  • алкогольні напої на Новий рік 2022 слід не пити, а пригубити;
  • якщо вже пити алкоголь, то тільки напій одного виду: якщо ви п'єте шампанське, нехай це буде тільки шампанське, якщо – більш міцний напій, то нехай вже буде тільки він.
  • Ні в якому разі не можна змішувати алкогольні напої між собою, слід дотримуватися однієї лінії;
  • якщо ви вирішили, що на вашому столі буде алкоголь, віддайте перевагу або шампанському, або якісному червоному сухому вину.

"Тому найкраща порада - трошки пригубити алкогольний напій, цокнутися келихами і добре закусити здоровою їжею", - говорить дієтолог.

За словами фахівця, не варто змішувати між собою жирну їжу і алкоголь.

"Поєднання жирної їжі з алкоголем у багатьох може спровокувати порушення роботи підшлункової залози, панкреатит. Тому, якщо ви вживаєте алкоголь, закушуйте його овочевими салатами або шматочком нежирного м'яса, але ні в якому разі не жирною їжею", - зазначає Скиталінська.

Також не можна поєднувати солодку і жирну їжу, тому що таке поєднання істотно погіршує засвоєння глюкози.

читайте такожНайсмачніше меню на Новий Рік 2022: прості рецепти за лічені хвилини

"Глюкоза засвоюється в присутності дуже важливого гормону - інсуліну. Коли в кров одночасно потрапляє і жир, і глюкоза, це істотно погіршує роботу інсулінових рецепторів. Фактично клітини тоді не хочуть сприймати глюкозу, і ця глюкоза у великій кількості залишається в крові, швидко метаболізується в жир і погіршує наш обмін речовин", - додала дієтолог.

Новорічна тарілка Оксани Скиталінської
Новорічна тарілка Оксани Скиталінської

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти