Бив підлеглого битою: у Рівненській області затримали головного воєнкома

28 липня 2023, 07:35оновлено 28 липня 2023, 08:44
384
Керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, а керівник районного ТЦК все це знімав на телефон.
Бив підлеглого битою: у Рівненській області затримали головного воєнкома
Сергій Луцюк затриманий, йому вручили підозру / ​ Колаж: Главред, фото: скріншот, dbr.gov.ua ​

Правоохоронці затримали керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Луцюка, який бив битою свого підлеглого.

У розпорядженні Української правди є відповідне відео. На кадрах видно, що воєнком б'є чоловіка, а розмовляють вони про наркотики.

Пізніше у пресслужбі Держбюро розслідувань повідомили, що викрили керівників обласного та районного військкоматів у Рівненській області, які побили військового. У одного з посадовців знайшли наркотики.

відео дня

У відомстві стверджують, що полковник і підполковник дізналися, що водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського районного ТЦК і СП планує доповісти про їхнє порушення.

Чиновники вирішили цього не допустити і побити хлопця битою.

Також в ДБР заявили, що потерпілого змушували ставати на коліна і вимолювати вибачення.

Повідомляється, що керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, а керівник районного ТЦК все це знімав на телефон.

26 липня працівники ДБР провели 6 обшуків за місцем роботи, проживання та в транспортних засобах керівників центрів комплектування.

"Були виявлені та вилучені мобільні телефони, один з яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлена битка, якою били чоловіка", - йдеться у повідомленні.

У керівника Рівненського районного ТЦК та СП було вилучено 8 пакунків з білою речовиною, яка може бути амфетаміном, знаряддя для вживання наркотичних речовин.

Дивіться відео - У ЗМІ потрапили кадри неадекватної поведінки рівненського воєнкома:

Бив підлеглого битою: у Рівненській області затримали головного воєнкома

Чиновник затриманий. Йому оголосили про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч.2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Керівнику обласного ТЦК та СП оголошено підозру у перевищенні військовою службовою особою влади або службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч.5 ст. 426-1 КК України).

Скандал з воєнкомом Борисовим

Раньше навколо Одеського воєнкома розгорівся скандал. З'явилася інформація про придбане Борисовим дороге майно за кордоном під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Мосійчук звинуватив Одеського воєнкома в тому, що він витрачає мільйони євро на нерухомість в Європі та елітні авто.

Зокрема, Борисов придбав віллу в Марбельї (Іспанія) за 3 млн 950 тис. євро і записав її на свою матір-пенсіонерку. Крім цього, він придбав там же офіс вартістю до 2 млн євро, який записаний на його дружину.

Після цього президент України Володимир Зеленський зібрав важливу Ставку і доручив звільнити Одеського "воєнкома" Євгена Борисова.

Пізніше "воєнкома" Борисова з ганьбою звільнили. Про його звільнення стало відомо 28 червня.

Євген Борисов після отримання повідомлення про підозру намагався втекти від правосуддя. 24 липня стало відомо про те, що у Києві затримали скандального одеського воєнкома.

Суд заарештував майно Борисова, який купив під час війни дорогу віллу в Іспанії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти