Через дурість командування втратили сотні людей: у NYT розповіли про крах окупантів під Білогорівкою

16 травня 2022, 10:12
Супутникові фото показують, що ЗСУ оперативно зруйнували кілька російських понтонних мостів і знищили групу російських військ і техніки на Сіверському Дінці.
Гаубиця
У NYT розповіли про крах окупантів під Білогорівкою / колаж фото Міноборони України / УНІАН

Українські бійці нещадно розгромили окупантів, які встановили понтонну переправу і намагалися з її допомогою форсувати річку Сіверський Донець. Аналітики, яких опитало авторитетне американське видання The New York Times, подібні втрати росіян назвали катастрофою.

Знищення цілої російської батальйонно-тактичної групи окупантів, яка намагалася перетнути Сіверський Донець, є одним з найбільш смертоносних епізодів у війні Росії проти України. За попередніми оцінками, понад 400 російських солдатів були вбиті або поранені.

"У міру того, як масштаби того, що сталося стають все більш чіткими, катастрофа, схоже, проривається через жорстко контрольований Кремлем інформаційний міхур. Мабуть, найбільш вражаючим є те, що провал російської битви резонує зі словами проросійських військових блогерів - деякі з них перебувають в районі передової", - повідомляє видання.

відео дня

В Інституті вивчення війни (США) вважають, що такі дії російських блогерів "розпалюють в Росії зростаючі сумніви в перспективах Росії в цій війні і компетентності російського військового керівництва".

Раніше повідомлялося, що 11 травня командування окупантів направило близько 550 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії для форсування річки Сіверський Донець біля Білогорівки (Луганська область) ‒ для оточення українських військ неподалік від Рубіжного.

Супутникові фото показують, що українська артилерія оперативно зруйнувала кілька російських понтонних мостів і знищила велике зосередження російських військ і техніки навколо Сіверського Дінця.

читайте також"Нічого по сіяному їздити": артилеристи ЗСУ яскраво знищили колону окупантів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Луганщині з'явилася своя "Чорнобаївка". Недалеко від села Білогорівка біля річки Сіверський Донець є Закрут. Там російські війська вп'яте намагаються навести понтонну переправу і постійно несуть втрати.

Як повідомили в МВС України, російська армія там вже втратила близько 250 одиниць техніки і до 1500 солдатів і офіцерів.

Після провалу операції військ РФ з форсування річки Сіверський Донець ряд російських блогерів запустили хвилю критики керівництва ЗС РФ, в тому числі і міністра оборони Сергія Шойгу.

Інші новини:

Дивіться онлайн новини Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти