Найгірше - попереду: на Україну чекає різкий стрибок захворюваності на COVID-19 - експерт

25 жовтня 2021, 08:07оновлено 25 жовтня 2021, 15:42
Юрій Ганіченко прогнозує зростання числа померлих від коронавірусу.
коронавірус
В Україні прогнозують зростання числа випадків захворювання коронавірусом / Reuters

В Україні вже через тиждень показники рівня виявлених випадків захворюваності коронавірусом досягнуть нових максимальних значень, заявив голова Центру економіки здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, до кінця 2021 року в Україні цілком реальне зростання числа виявлених випадків до 30 тисяч на добу.

Експерт прогнозує, що пікове навантаження припаде на першу половину листопада, а вже з наступного тижня багато регіонів перейдуть в червону зону епідемічної небезпеки.

Крім того, він не виключив, що найближчим часом в Україні показники навантаження на систему охорони здоров'я досягнуть показників 7 тисяч госпіталізованих з COVID-19 на добу.

Разом з тим медик впевнений в тому, що більш важливими показниками є госпіталізації і смертність від коронавірусу.

"Якщо говорити про смертність до кінця 2021 року, то за різними сценаріями ми очікуємо до 92 тисяч померлих — це цифра з самого початку пандемії. Максимальне добове навантаження може досягати до 50% більше, ніж у попередню хвилю", - додав Ганіченко.

читайте такожКоли коронавірус в Україні вийде на плато: експерт назвав терміни

Раніше відомий епідеміолог заявила, що головна проблема тих, хто проти вакцинації від коронавірусу, в дезінформації. За словами Тетяни Чумаченко, люди не можуть зробити правильні висновки.

У свою чергу лікар-невропатолог Наталія Бобрик розповіла, чому вакциновані українці заражаються інфікуванням коронавірусом. За її словами, в країні відсутній колективний імунітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти