РНБО прийняла рішення щодо Мотор Січ і донецького підприємства

11 березня 2021, 17:40
Данилов розповів про підсумки сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки і оборони України.
РНБО прийняла рішення щодо Мотор Січ і Донецькоблгаз
РНБО прийняла рішення щодо Мотор Січ і Донецькоблгаз / УНІАН

11 березня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов провів брифінг за результатами засідання РНБО.

Він розповів про підсумки сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки і оборони України, яке анонсували напередодні, 10 березня.

За його словами, на засіданні було вирішено повернути підприємство Мотор Січ "українському народу".

"Підприємство Мотор Січ повернуть українському народу, буде повернуто у власність української держави - законним конституційним способом найближчим часом", - заявив Данилов.

читайте такожУ Слузі народу оголосили про плани щодо націоналізації Мотор СічіВін уточнив, що рішення по кожному українському підприємству оборонно-промислового комплексу, які "дивним чином опинилися в приватних руках", буде розглядатися окремо.

"І якщо підприємство є для нас важливим, стратегічно важливим - ми законним способом будемо це робити з рештою підприємств (мабуть, мається на увазі повернення у власність держави - ред.)", – додав Данилов.

При цьому він пообіцяв компенсацію тим людям, які "вкладали гроші в це підприємство".

Аналогічно буде прийнято рішення по Донецькоблгазу, який нещодавно відключив користувачів від опалення "з невідомих причин".

За словами Данилова, власниками Донецькоблгазу є дві компанії, які зареєстровані в Гонконзі. Тому на це підприємство також очікують перевірки - за результатами яких підприємство можуть повернути у державну власність.

Ситуація з підприємством Мотор Січ

Важливі рішення РНБО - що потрібно знати

  • У лютому РНБО вирішила ввести санкції проти телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne, які формально належать Тарасу Козаку - нардепу від Опозиційної платформи – За життя і бізнес-партнеру голови політради партії, кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука, проте вважаються "медведчуковськими".
  • Пізніше РНБО прийняло рішення запровадити обмежувальні заходи проти Медведчука і його дружини-телеведучої Оксани Марченко, за фінансування тероризму.
  • РНБО також вирішило покарати санкціями колишніх чиновників, які зрадили Україну. Зокрема, під обмежувальні заходи потрапили екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко і колишній глава Служби безпеки України Олександр Якименко.
  • Санкції, схвалені РНБО, своїми указами ввів у дію Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти