Говорити про можливість переходу до БЕБ працівників ДФС з такими показниками роботи не варто навіть на порядку денному - експерт Віктор Скаршевський

8 червня 2021, 11:39
534
Контролювальні органи не виконують усі необхідні дії щодо припинення практик нелегальної реалізації підакцизної продукції.
Говорити про можливість переходу до БЕБ працівників ДФС з такими показниками роботи не варто навіть на порядку денному - експерт Віктор Скаршевський

Державний бюджет України втрачає щонайменше 12 млрд гривень на рік через нелегальний ринок тютюнової продукції. Про це пише на своїй сторінці у Facebook експерт Віктор Скаршевський

Згідно з дослідженням TNS Kantar, за 2021 рік рівень нелегальної торгівлі сигаретами досяг пікової позначки у 12,8%. Раніше частка нелегального тютюнового ринку не перевищувала максимум 10%. Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, очолюваний Данилом Гетманцевим, неодноразово надавав інформацію Державній фіскальній службі про розповсюдження та виготовлення нелегальних підакцизних товарів. Але з боку ДФС активних дій не було.

"Контролювальні органи не виконують усі необхідні дії щодо припинення практик нелегальної реалізації підакцизної продукції. До того ж, керівництво Державної фіскальної служби у повному складі проігнорувало засідання податкового комітету 2 червня, на якому мало відзвітувати про результати боротьби з нелегальним обігом тютюнових виробів. Даний факт побічно підтверджує, що позитивних результатів у цій сфері не спостерігається"- пише експерт Віктор Скаршевський.

відео дня

Вересень 2021 року має внести зміни до стану економіки України. Саме тоді набере чинності новий орган влади – Бюро економічної безпеки (БЕБ), яке займеться розслідуванням економічних злочинів.

Але, мабуть, для керівників ДФС перехід до управління БЕБ неможливий. Результати їх роботи названо незадовільними. Крім того, ситуацію посилила неявка на засідання Комітету ВР, на якому представники ДФС мали надати звіт про результати боротьби з нелегальним обігом тютюнових виробів. Керівництво ДФС воліло надіслати записку про невідкладні справи.

Залишається сподіватися, що, на відміну від ДФС, Бюро економічної безпеки не на словах, а на ділі покладе край ері нелегальної тютюнової мафії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти