Гаряча фаза війни затягнеться до кінця весни, ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року - Світан

29 січня 2023, 09:55оновлено 29 січня 2023, 16:07
Приблизно в лютому окупанти використають всі складські запаси в нуль і будуть вистрілювати 5 тисяч снарядів на добу, а не 10-15 тис., як зараз.
Роман Світан, війна в Україні
Російський ОПК не впорається з ОПК провідних країн світу / Фото 28-а ОМБр імені лицарів Зимового походу, скріншот

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан прогнозує, що протягом півроку гаряча фаза війни в Україні зійде нанівець.

За його словами, вже зараз можна прорахувати, коли почнеться повне домінування ЗСУ над російською армією. Це питання кількох місяців.

"Це прекрасно розуміють і російські командири, російське військове керівництво, тому вони від безвиході вивели на максимальну потужність ОПК", - сказав експерт в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Світан пояснив: якщо РФ виробляють на добу 5 тисяч снарядів, то приблизно в лютому, окупанти використовують всі складські запаси в нуль і будуть вистрілювати 5 тисяч снарядів на добу, а не 10-15 тис., як зараз.

"Також вийдуть на такий же рівень по ракетах. Вони можуть виробляти мінімум одну ракету на добу, тобто вони будуть або їх накопичувати і далі використовувати хвилями, або по одній ракеті. До весни вони будуть затикати дірки за рахунок живої сили", - сказав він.

За словами експерта, російський ОПК не впорається з ОПК провідних економічних країн світу.

"Гаряча фаза затягнеться десь до кінця весни. Я думаю, до цього часу ми вже повинні вийти на кордони 1991 року. Ми можемо зафіксувати цей кордон десь під кінець весни", - вважає Роман Світан.

Як повідомляв Главред, раніше полковник запасу ЗСУ Роман Світан прогнозував, що нове західне озброєння дозволить ЗСУ перейти в наступ в Запорізькій області до берега Азовського моря, щоб перерізати Росії сухопутний коридор в окупований Крим.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія ймовірно готує вирішальне наступ на Донбасі та намагається перешкодити Україні повернути собі ініціативу. Експерти прогнозують, що країна-агресорка може спробувати провести кілька етапів наступальних операцій, кульмінацією яких стане повне захоплення Донецької та Луганської областей. Ці етапи, найімовірніше, вимагатимуть від шести до 12 місяців, проте малоймовірно, що окупанти зможуть утримати позиції.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти