Генерал СБУ назвав вісім областей, яким загрожує можливе вторгнення військ РФ

14 вересня 2021, 09:24оновлено 14 вересня 2021, 10:32
Росія хоче позбавити Україну виходу до моря, заявив Василь Вовк.
Танк
На думку Вовка, загроза вторгнення РФ актуальна для півдня і Сходу України / УНІАН

Російські війська в Білорусі сьогодні не становлять загрози для України, проте Москва виношує ідею вторгнення у вісім областей на сході та півдні країни. Таку думку висловив ексголова Слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк

За словами експерта, угода на суму мільярд доларів на постачання російської зброї в Білорусь, укладена днями з Москвою, спрямована не проти України, а проти країн-членів НАТО.

"Я не бачу реальних загроз на сьогодні з боку Білорусі від Росії. Її не цікавлять ані Волинська, ані Рівненська область – це йти проти Західної України, ані Київська – це, вважай, замах на столицю, на всю Україну", – пояснив генерал в ефірі телеканалу "Україна 24".

Водночас Вовк зазначив, що в Кремлі все ще пам'ятають про так званий план "Новоросія", який передбачає окупацію відразу восьми областей. За його словами, він не був реалізований завдяки тому, що Україна у 2014 році відстояла Харків, Дніпро та Одесу.

За його словами, якщо відносини Москви і Києва будуть на такому ж поганому рівні, як сьогодні, не буде нічого робитися по Мінських угодах – спроба їх виконувати або апгрейд, це може скінчитися реальною втратою територій на сході і півдні країни.

"Тому що ми розуміємо, які загрози чекають на Україну при їхньому виконанні також - то можете бути впевнені, ми маємо реальну загрозу через рік-два вторгнення російських військ саме у ці вісім областей – Харківську, Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Запорізьку, Миколаївську, Херсонську і Одеську", – сказав Вовк.

Таким чином, за словами генерала, Україна залишиться без морів.

Загроза нової агресії РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти