Європарламент прийняв антиросійську резолюцію: експерт оцінив плюси і мінуси

2 травня 2021, 04:22
Раніше в Європарламенті лише висловлювали "глибоку стурбованість", якщо РФ починала брязкати зброєю, а зараз, маючи дані розвідок, Європа дуже стривожена.
Європарламент
Європарламент ухвалив резолюцію щодо Росії / Фото Reuters

Європейський парламент ухвалив резолюцію, що передбачає жорсткі санкції проти Росії у разі її вторгнення в Україну. З одного боку, це добрий знак. З іншого – залишається відкритим питання, чи буде вона реально застосовуватися, якщо Росія піде в наступ.

Політичний аналітик, колишній народний депутат України Тарас Чорновіл акцентував у коментарі Главреду увагу на тому, що раніше в Європарламенті лише висловлювали "глибоку стурбованість", якщо РФ починала брязкати зброєю, а зараз, маючи дані розвідок, Європа дуже стривожена.

"Насправді в резолюції вказана відкладена загроза санкцій, але і в цьому є прорив. Тому що раніше західні партнери жодного разу і в жодному з документів не ставили питання про від'єднання Росії від SWIFT і про можливість ембарґо на постачання енергоносіїв. Це серйозна загроза, яка свідчить, що європейці відчувають за собою американський тил і готові до рішучих кроків. І це матиме стримуючий ефект, тому що Путін розуміє, що в такому випадку у нього обривається дуже багато можливостей", - зазначив Чорновіл.

Він додав, що мінусом цієї резолюції є те, що у випадку, якщо РФ проводитиме бойові операції із захоплення українських позицій на Донбасі, то її дія на такі витівки Росії не поширюватиметься.

Європарламент ухвалив важливу резолюцію щодо РФ - про що писав Главред:

  • Європейський парламент підтримав резолюцію, що стосується загострення відносин Росії з Україною та Чехією. Документ закликає заблокувати будівництво російського газопроводу Північний потік - 2 і відключити РФ від міжнародної системи передачі міжбанківських платежів SWIFT, йдеться сайті Європарламенту.
  • Повна назва резолюції -" Про Росію, справу Олексія Навального, нарощування її військової потужності на кордоні з Україною і російський напад на Чеську Республіку".
  • Документ підтримали 548 євродепутатів, 113 утрималися, 25 - проти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти