Чи є загроза нового наступу окупантів на Харків: у ЗСУ відповіли

27 січня 2024, 14:26
Зараз війна триває в "онлайн-режимі". Приховано переміщати сили і засоби для обох сторін практично неможливо, сказав Володимир Фітьо.
Володимир Фітьо, окупанти
У ЗСУ кажуть, що загрози наступу РФ на Харків зараз немає / Колаж: Главред, фото: МО РФ, скріншот

Представник Сухопутних військ Володимир Фітьо заявив, що загрози нового наступу російських окупантів на Харків сьогодні немає. За його словами, на кордоні активно зводяться укріплення.

"Зараз війна триває в так званому онлайн-режимі. Створити приховані переміщення сил і засобів для обох сторін практично неможливо", - сказав Фітьо в ефірі каналу Еспресо.

Він зазначив, що на кордоні "є сили та засоби, проводиться інженерне обладнання кордону".

відео дня

"Тому для харків'ян загрози з півночі немає", - стверджує представник ЗСУ.

Ситуація в Харківській області

Росія може атакувати в прикордонних районах Бєлгородської та Харківської областей найближчими тижнями. Атаку на Харківську область окупанти здійснять з метою відволікання українських військ від Куп'янського напрямку. Про це повідомив глава Генерального штабу Сил оборони Естонії і полковник Ееро Ребо.

Генерал армії України Микола Маломуж заявив, що у російських окупантів є плани щодо наступу на Харків, але вони стосуються віддаленої перспективи. Спочатку росіяни хочуть зайняти зручніші оперативні позиції - передусім, Куп'янськ, щоб не лише створити передумови для свого наступу, а й погіршити наші оборонні позиції Сил оборони України. А саме - витіснити ЗСУ на відкриту місцевість, у поля чи лісопосадки, потім задіяти бронетехніку та ракетні системи, а вже далі просуватися вглиб Харківщини.

27 січня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти відновили інтенсивність наступальних дій на Куп'янському напрямку. Важкі бої точаться в районі населених пунктів Синьківка і Табаївка.

Очільник ОВА не виключає, що росіяни можуть відновити ширший наступ на Харківську область, тож місцева влада та військові мають бути готові до будь-яких сценаріїв.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти