Є два сценарії: у МВС спрогнозували події після битви за Донбас

16 червня 2022, 15:03оновлено 18 червня 2022, 15:10
Від результатів битви за Донбас, яка триває прямо зараз, залежатиме доля війни і те, за яким сценарієм будуть далі розгортатися події.
колаж українські військові, війна в Україні, ЗСУ
У МВС спрогнозували події після битви за Донбас / Генштаб ЗСУ

Битва за Донбас, яка палає прямо зараз, в будь-якому випадку визначить долю україно-російської війни. Про це в ефірі єдиного телевізійного марафону заявив радник міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського Вадим Денисенко.

За його словами, вибір з подальших сценаріїв війни невеликий - або український контрудар, або "заморозка" війни.

"Велика битва за Донбас триває. Від її результатів буде залежати все, що буде відбуватися на цій війні і які будуть далі варіанти розвитку – або наш контрнаступ, або це заморозка", – сказав Денисенко.

відео дня

На цей момент, каже чиновник, росіяни продовжують атаки і немає жодного натяку на те, що вони зменшують свою активність. Також немає жодних підстав припускати, що вони можуть піти з тимчасово окупованих територій України. Більш того, вони посилено намагаються закріпитися на захоплених землях.

"Росіяни продовжують будувати фортифікаційні споруди в Запорізькій і Херсонській областях. Вони перегрупуються в Донецькій області, щоб спробувати атакувати Слов'янськ з боку лиману та Ізюму", – підсумував Денисенко.

читайте також"Всі мости зруйновані і люди виживають": ситуація в Сєвєродонецьку дуже важка

Нагадаємо, раніше Сєвєродонецький градоначальник Олександр Стрюк. повідомляло про те, що агресори З російської армії постійно намагаються штурмувати лобовими атаками Сєвєродонецьк - одночасно і з декількох векторів, але українські війська продовжують міцно утримувати лінію оборони в промисловій зоні.

"Є спроби штурму міста відразу за кількома напрямками. Тобто - адже мости підірвані - ворог вважає, що він таким чином всерйоз психологічно тисне на наших воїнів. Далі - дуже ускладнилося постачання, але водночас шляхи в Сєвєродонецьк ще залишилися. Ми все ще продовжуємо захищати місто і тримати лінію оборони", – сказав чиновник.

До того радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака Олексій Арестович заявив, що війна Росії проти України може зайняти кілька років. За його словами, росіяни усвідомили, що у них не вийде швидко окупувати Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти