ЄС виключив Україну зі списку безпечних для подорожі країн: Київ відповів

5 листопада 2021, 12:57
Дмитро Кулеба оцінив ймовірність тотального закриття кордонів Євросоюзу.
Євросоюз
В ЄС прийняли рішення через епідемію COVID-19 в Україні / Reuters

Посли Європейського Союзу виключили Україну зі списку країн, для яких рекомендується зняти обмежувальні заходи, введені на необов'язкові поїздки в ЄС.

Причиною стало погіршення ситуації через епідемію COVID-19, написав журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

Йозвяк повідомив, що посли ЄС у п'ятницю вранці вирішили виключити Україну з рекомендованого ЄС списку безпечних для подорожей країн.

Він додав, що відповідне рішення буде оформлено на початку наступного тижня.

ЄС виключив Україну зі списку безпечних для подорожі країн: Київ відповів

Виключення України зі списку безпечних для подорожі країн: реакція МЗС

Після того, як ЄС виключить Україну з "зеленого списку" безпечних для подорожей країн, тотального закриття кордонів Євросоюзу для українців не буде, оскільки це рекомендація, а фінальні рішення буде приймати кожна окрема країна ЄС, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Після виключення України з "зеленого списку" ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це рекомендація, а фінальні рішення прийматиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, щоб зберегти максимальну свободу подорожей для українців", - написав Кулеба на сторінці в Twitter.

ЄС виключив Україну зі списку безпечних для подорожі країн: Київ відповів

читайте такожЄС передумав виключати Україну з "зеленого" списку для подорожей

Раніше повідомлялося, що ЄС може виключити Україну з переліку країн, які вважаються безпечними для в'їзду в країни блоку, через поширення COVID-19. Однак, У МЗС України стверджують, що тотального закриття кордонів не буде.

У разі прийняття відповідного рішення, ЄС не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, а лише надає рекомендації державам-членам Євросоюзу. Крім того, таке рішення не скасовує безвіз, а лише вводить тимчасові обмеження на несуттєві туристичні поїздки.

Читатйе ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти