Єрмак назвав головне досягнення переговорів радників у Берліні

11 вересня 2020, 23:41оновлено 12 вересня 2020, 00:40
В офісі президента задоволені продовженням режиму тиші.
Єрмак
Єрмак назвав головне досягнення переговорів / УНІАН

Глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що головним результатом переговорів політичних радників в нормандському форматі 11 вересня в Берліні стала домовленість про продовження режиму тиші на Донбасі.

Як повідомляє Укрінформ, думку він озвучив після завершення зустрічі під час спілкування з журналістами.

"Я вважаю, що це найважливіше, що сьогодні сталося. І це дає надію, що режим "тиші", який був ініційований президентом України і тривав протягом останніх 6 тижнів, буде продовжений. Ми дуже на це сподіваємося і будемо робити все, що залежить від України, щоб це було так. Ми робимо все, щоб зберегти життя і здоров'я наших бійців, наших людей", - сказав чиновник.

За словами Єрмака, саміт лідерів нормандської четвірки неодмінно відбудеться, але дата поки невідома.

читайте також"Немає підстав": у Путіна зробили гучну заяву про нормандський формат"Так, не було досягнуто конкретних домовленостей щодо термінів, але ... все свідчить, що процес рухається вперед. Я впевнений, що цей саміт відбудеться, хоча, на жаль, не можу назвати сьогодні конкретну дату. Сподіваюся, що він відбудеться до кінця цього року", - сказав він.

Глава офісу президента додав, що в рамках 7-годинних переговорів радників обговорили питання безпеки, політичні моменти, доступ Червоного Хреста, звільнення утримуваних осіб.Єрмак підтримав позицію представника РФ Дмитра Козака і підтвердив, що ніяких проривів під час переговорів не відбулося.

Переговори в нормандському форматі:

  • У Берліні 11 вересня відбулися переговори радників лідерів країн нормандського формату.

  • Президент України Володимир Зеленський сподівався, що після зустрічі політичних радників у Берліні відбудеться зустріч у нормандському форматі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

  • Нагадаємо, зустріч радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі мала відбутися ще 28 серпня. В офісі Зеленського заявили, що дискусію перенесли через відрядження радника французького глави держави Макрона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти