Експерт спрогнозував, що чекає Україну в разі краху Путіна

11 березня 2021, 10:25оновлено 18 березня 2021, 21:01
На думку експерта Тараса Загороднього, конкретно особистість наступника Володимира Путіна особливої ролі грати не буде. Але в цій справі є багато нюансів.
Путина
Володимир Путін / Reuters

Для України крах путінського режиму в Росії буде надзвичайно вигідний - оскільки відкриє вікно можливостей. Про це заявив під час чату на Главреді політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

"Знесення путінського режиму для України вигідне. І не важливо, яким чином Путін буде усунутий: чи то до нього лікар не добіжить, чи то він десь потоне, чи то впаде зі стерха. Для України зміна влади в Росії вигідна, тому що для нас це відкриє вікно можливостей", ‒ сказав він.

Загородній переконаний, що конкретно особистість наступника Володимира Путіна особливої ролі грати не буде.

"Хто прийде на місце Путіна, для нас неважливо, тому що його наступник в будь-якому випадку буде слідувати інтересам РФ і побажанням російського народу. А більшість росіян підтримують Путіна і все, що він робить. Хто може прийти до влади після Путіна? Навальний - перший, хто приходить в голову. Повертаючись до Росії, він, напевно, розумів, що його чекає, адже він знав, в якій країні живе. Повернувся він, скоріше за все, під певні гарантії. Не виключаю, що таким чином запущена програма "наступник", в тому числі західними структурами, які вважають, що Навальний здатний замінити Путіна", ‒ заявив експерт.

читайте такожТука спрогнозував, що чекає Україну після відходу Путіна з посади

Загородній також прогнозує, що після краху режиму Путіна в України буде близько року часу на те, що вирішити проблему війни на Донбасі (і, в перспективі, захопленого Криму).

"Втім, у разі зміни влади Російська Федерація відразу не зміниться. Але у нас буде близько року, поки в Росії будуть ділити владу і потоки, розбиратися, стріляти один одного, поки будуть розкриватися всі злочини путінського режиму. Тобто, поки в РФ все це буде відбуватися, у нас буде час для вирішення проблеми Донбасу, а, можливо, і Криму", ‒ вважає експерт.

Проте, як каже Загородній, повернути Крим під контроль Києва зможе тільки новий авторитарний лідер РФ. Якщо ж Путіна змінить демократ, то йому не дадуть піти на таке жителі Росії.

"Хоча зробити це буде не так легко, як здається. Скажу парадоксальну річ: тільки авторитарний Путін (або авторитарна влада в РФ) може повернути Крим Україні, тому що тільки такий лідер зможе змусити Держдуму проголосувати за внесення відповідних поправок до російської Конституції. Жоден демократичний лідер у форматі Єльцина не зможе цього зробити. Тому що в Росії неминуче буде нова хвиля патріотизму ("це – наше, ми нічого не віддамо"), і демократичний лідер нічого з таким парламентом зробити не зможе. У такому випадку ймовірність повернення Криму значно менша", - вважає експерт.

Загородній також дав раду владі України брати приклад з Азербайджану, який багато років готувався до військового розв'язання питання Нагірного Карабаху, і у 2020-му вирішив його на свою користь.

"Але в будь-якому випадку Україна повинна буде скористатися моментом, а тому вже зараз слід до нього готуватися, як це робив Азербайджан. Азербайджан готувався до війни за Нагірний Карабах 30 років: він системно будував армію, шукав сильних союзників, послаблював противника. Завдяки цьому і вдалося досягти результату. Тому українцям не варто чекати швидкого результату. Отриманню бажаного результату повинна передувати системна робота", - підсумував він.

читайте такожПісля відходу Путіна в Росії буде бардак і війна - Тарас Загородній

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков оцінив шанси повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
  • На думку чиновника, таке вторгнення неможливе, тому що, по-перше, Росія не готова до цього економічно. А, по-друге, нинішня українська армія помітно зміцнилася.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти