Резніков пояснив, чому Путін не піде війною на Україну

11 березня 2021, 09:23оновлено 6 квітня 2021, 06:52
Росія не може привезти на кордон з Україною свою армію, щоби відкрито почати війну і вторгнутися на нашу територію під своїми прапорами.
ВСУ
Українська армія вже має бойовий досвід і серйозний ідеологічно-патріотичний настрій / УНІАН

Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков оцінив шанси повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

За його словами це неможливо, тому що, по-перше, Росія не готова до цього економічно. А, по-друге, нинішня українська армія - "це небо і земля з тією, що була до 2014 року". Про це Резніков сказав в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

"Давайте не забувати, у нас через війну з 2014-го року пройшли півмільйона солдатів, які зараз мають справжній військовий досвід. Вони знають, як пахне порох, що таке кров і втрата товариша на полі бою. Це 500 тисяч мобілізаційного потенціалу України. Плюс офіційно - 250 тисяч склад ЗСУ і ще 50 тисяч бійців Нацгвардії. Я вже не кажу про інших патріотично налаштованих українців", - зазначив віцепрем'єр.

відео дня

Резніков додав, що армія Росії налічує півтора мільйона військових. Плюс у них понад 100 млн населення і своя велика територія.

"Вони не можуть привезти їх усіх на кордон з Україною, щоби відкрито почати війну і вторгнутися на нашу територію під своїми прапорами", - вважає він.

Навіть якщо РФ пішла б на відкрите вторгнення, то українці зі зброєю в руках захищали б свою землю.

"Якими військовими контингентами утримувати цю територію? Набрати з місцевих поплічників типу Пушиліна або Захараченка і Ко місцеві бригади - буде вже неможливо. Цей потенціал використаний", - резюмував Резніков.

читайте такожУ Кабміні оцінили шанси того, що Путін приєднає ОРДЛО до РФ

Нагадаємо:

  • Військовий експерт Олег Жданов вважає, що заплановані на осінь нові військові навчання Росії та Білорусі Захід-2021 і характер маневрів вказують на готовність росіян до військовому вторгнення в Україну. На його думку, білорусько-український кордон переходить під контроль РФ, тому слід працювати над зміцненням північного напрямку.
  • Російський політолог Дмитро Орєшкін висловив думку, що президент РФ Путін не нападе на Україну, бо йому нічим воювати.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти