Експерт сказав, чи загрожують Росії нові санкції після Кримської платформи

14 березня 2021, 03:40
Тарас Загородній спрогнозував поведінку європейської сторони під час платформи для деокупації Криму.
Загородній вважає, що після платформи для деокупації Криму по Росії не вдарять новими санкціями
Після Кримської платформи по РФ не вдарять новими санкціями, вважає Тарас Загородній / УНІАН

Кримська платформа для деокупації захопленого Росією Криму є хорошим інструментом для нагадування про проблему півострова, однак завдяки їй проти РФ не запровадять додаткові санкції.

Росію не покарають новими обмежувальними заходами, попри те, що у Криму порушують права людини й низку міжнародних домовленостей, розповів політичний та економічний експерт Тарас Загородній на чаті в Главреді.

На думку експерт, у ході платформи щодо Криму європейська сторона буде мляво розповідати, що вона теж переживає за півострів.

відео дня

"...Однак показовий приклад – австрійська фірма, яка будує оперу в Криму. У австрійців запитали, що це, і вони відповіли – мовляв, це приватна фірма, але Австрія, як і раніше, підтримує цілісність України. І навіть не засміялися, коли так сказали", – зазначив Загородній.

Що таке Кримська платформа, і коли очікується перший саміт

  • Платформою щодо Криму називають майданчик для переговорів, спрямованих на звільнення Криму від окупації.
  • Президент Володимир Зеленський наприкінці вересня минулого року обговорив створення кримського переговорного майданчика з високим представником Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем.
  • Пізніше – на початку жовтня 2020-го – український лідер заявив, що ЄС готовий приєднатися до нової платформи.
  • В Офісі президента говорили, що проведення першого саміту Кримської платформи заплановано на 23 серпня 2021 року. У Зеленського зазначали, що захід відвідають іноземні лідери.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

США і європейські країни покарали РФ санкціями за захоплення півострова. Обмежувальні заходи торкнулися не лише окремих особистостей – були покарані компанії та цілі сектори російської економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти