Експерт пояснив, чому РФ почала бити по енергетиці України навесні, а не взимку

4 квітня 2024, 14:58
529
Готовність окупантів до ракетних ударів по енергетиці України настала істотно пізніше, ніж їм того хотілося б, вважає Олександр Харченко.
Харченко, ракета
Є головна причина того, що атаки РФ по енергетиці України відбуваються саме зараз - Олександр Харченко / колаж Главред, фото Facebook і Генштаб ЗСУ

Окупанти завдали серію ударів по об'єктах енергетики України вже в теплу пору року, оскільки, мабуть, не встигли провести їх взимку через довгу підготовку. Про це в інтерв'ю Главреду розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

"Логіку Росії я розуміти не можу, і, власне, не хочу. Судячи з того, як виглядають атаки, то росіяни просто витратили на підготовку до них більше часу, ніж збиралися. І в результаті, що називається, почали по готовності. Але ця готовність настала істотно пізніше, ніж їм того хотілося б. Росія просто не встигла почати атаки в лютому, коли для нас ці атаки були б найболючішими. Тому головна причина того, що атаки відбуваються саме зараз - це фактор часу, в який вони не змогли вкластися", - сказав він.

Хто такий Олександр Харченко

Директор Центру досліджень енергетики. Експерт з питань енергетики. Публікує аналізи та прогнози розвитку ситуації в енергетичній сфері в низці провідних ЗМІ України.

відео дня

Удари РФ по енергетиці України - останні новини за темою

Країна-агресор Росія здійснила атаки ракетами та дронами по Україні в ніч на 21 та 22 березня після того, як тривалий час масованих атак не здійснювалося. Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що тепер ракетні удари продовжаться, і варто бути готовими до того, що вони можуть відбуватися навіть щодня.

Експерт із державної політики в паливно-енергетичному комплексі Геннадій Рябцев не виключив, що найближчим часом РФ продовжить бити по об'єктах енергетики України.

"Вони (удари РФ, - Главред) триватимуть, але будуть не настільки масованими, тому що зараз росіяни випустили все, що могли", - сказав він.

Директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що російські окупанти можуть провести наступний масований ракетний удар по Україні вже після невеликої перерви.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти