Експерт пояснив, як удари по авіабазах ворогів допоможуть бійцям ЗСУ на фронті

12 грудня 2022, 14:53
Як каже Олексій Мельник, удари по авіабазах "Енгельс" і "Дягілєво" важко переоцінити в плані їх корисності для ЗСУ.
Мельник, Енгельс
Експерт пояснив, як удари по авіабазах ворогів допоможуть бійцям ЗСУ на фронті / колаж фото УНІАН і Maxar Technologies

Недавні удари безпілотниками по авіабазах "Енгельс" і "Дягілєво" у країні-агресорі однозначно допоможуть бійцям ЗСУ на фронтах україно-російської війни.

Про це в інтерв'ю Главреду співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова Олексій Мельник.

"Це однозначно допоможе. По-перше, удар по "Енгельсу" був важливим, і їм був досягнутий практичний результат - пошкодження трьох бомбардувальників, які тривалий час не братимуть участі в ракетних ударах (якщо їх взагалі можна буде відновити). По-друге, російське командування змушене передислокувати їх на більш далеку відстань. Як зазначав спікер Повітряних сил, це збільшує час на реагування. Тобто в України завдяки партнерам є можливість до космічних даних, тому є можливість ідентифікувати підняття російських літаків у повітря, що дає час підготуватися і зреагувати на їхні атаки. Що стосується фронтової авіації, то тут вплив навіть більше, тому що така авіація працює практично щодня. І якщо зараз вони дислокуються в 100-150 кілометрів від зони бойових дій, то такими ударами можна змусити перебазуватися цю авіацію ще глибше. Відповідно, більше палива буде витрачатися ними на те, щоб вони досягли лінії фронту і у них було менше часу на повітряне патрулювання і нанесення ударів", − сказав експерт.

Нагадаємо, російські ЗМІ 5 грудня повідомили про те, що вранці на військовій авіабазі Енгельс в Саратовській області прогриміли вибухи. Згідно з їхньою інформацією, ударний БПЛА атакував російські бомбардувальники. Ймовірно, пошкоджено два військові літаки Ту-95.

Радник ОП Олексій Арестович сказав, що пошкодження отримали мінімум три бомбардувальники Росії. Причиною вибухів він назвав необережне куріння. За словами Арестовича, з цієї авіабази вилітають військові літаки для бомбардувань України.

Журналісти Spiegel днями розповіли, що бойова авіація окупантів Росії проводить тренувальні маневри на військовому аеродромі Енгельс-2. Супутникові знімки зафіксували близько двох десятків бомбардувальників дальньої дії-Ту-95 і Ту-160. Експерти стверджували, що ситуація вказує на можливу підготовку до масштабної атаки на Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти