Експерт пояснив, чому Україні поки що не світить членство в НАТО

15 червня 2021, 03:04
Поки в України залишаються проблеми з територіями, поки не закрите питання Донбасу та Криму, її ніхто нікуди не візьме.
Тарас Загородній
США можуть надати Україні статусу союзника поза НАТО, зазначив Тарас Загородній / УНІАН

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній заявив, що поки що Україну не візьмуть в НАТО, їй навіть не дадуть План дій щодо членства (ПДЧ). За його словами, на це є кілька причин.

"Доки в України залишаються проблеми з територіями, поки не закрите питання Донбасу та Криму, її ніхто нікуди не прийме. Навіть ПДЧ Україна не отримає", - сказав Загородній Главреду.

Крім того, у Росії в НАТО є могутнє лобі у вигляді Німеччини, Франції та інших країн.

відео дня

"Вони не допустять членства України в Альянсі, адже в НАТО будь-які рішення ухвалюються шляхом консенсусного голосування", - вважає Загородній.

Втім, за його словами, багато що залежить від самої України, адже ніхто їй не забороняє реформувати свою армію та переходити на стандарти НАТО.

читайте такожГенсек НАТО виступив за збільшення підтримки України в боротьбі з агресією РФ"Загалом, Байден (президент США Джо Байден, - ред.) з чистою совістю зможе заспокоїти Росію, пообіцявши, що Україну в НАТО не приймуть. Однак ця обіцянка зовсім не завадить Штатом ухвалити рішення, наприклад, про розширення допомоги Україні або про надання їй статусу союзника поза НАТО, як у Південної Кореї, Ізраїлю, Єгипту, Тайваню та інших країн. І, чесно кажучи, для нас це буде навіть краще, ніж членство в НАТО", - резюмував експерт.

Інтеграція України в НАТО

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква стверджував, що попри відсутність України на саміті НАТО, який пройде 14 червня в Брюсселі, українській владі пообіцяли, що на заході буде розглянуто питання надання Києву ПДЧ в Північноатлантичному альянсі.

У НАТО заявляли, що блок безпеки бачить Україну та Грузію в Альянсі. Але це станеться лише тоді, коли настане час.

7 червня в Північноатлантичному альянсі сказали, що Україні та Грузії не нададуть ПДЧ до НАТО на саміті в Брюсселі. На даний момент серед країн-учасниць Альянсу немає консенсусу з цього питання.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сказав, що на саміті держави обговорять співпрацю з Україною та Грузією, а також розглянуть питання, пов'язані з погрозами Росії та Китаю.

12 червня Україна різко звернулася до НАТО. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Київ тепер не просить, а вимагає від колективного блоку безпеки Заходу надання плану дій щодо членства в Альясні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти