Екіпаж не вижив: в ЗСУ підтвердили знищення російського "Алігатора"

8 лютого 2024, 13:04оновлено 8 лютого, 13:46
1313
Тарнавський зазначив, що російський ударний гелікоптер був знищений воїнами одного з механізованих підрозділів.
Екіпаж не вижив: в ЗСУ підтвердили знищення російського 'Алігатора'
Ворожий вертоліт збили на Авдіївському напрямку / Колаж Главред, фото: УНІАН, Міноборони РФ

7 лютого Сили оборони України на Авдіївському напрямку знищили з ПЗРК російський ударнирй вертоліт Ка-52 "Алігатор". Про це у своєму Telegram-каналі повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський.

"В операційній зоні ОСУВ "Таврія" воїни одного з механізованих підрозділів знищили російський ударний вертоліт Ка-52. Ворожий "Алігатор" з екіпажем був уражений із ПЗРК та удобрив ґрунт на Авдіївському напрямку", - написав Тарнавський.

Крім того, він відзначив, що російські окупаційні війська зосередили свої головні наступальні зусилля на Оріхівському, Новопавлівському та Авдіївському напрямках фронту.

відео дня

Гелікоптер Ка-52

Ка - 52 "Алігатор" (згідно кодифікації НАТО — Hokum B) — російський розвідувально-ударний гелікоптер нового покоління. Здатний вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Являє собою подальший розвиток гелікопера Ка-50 "Чорна акула", передає Вікіпедія.

Варіант корабельного базування Ка-52К може оснащуватися порівняно потужнішим, ніж більшість ударних гелікоптерів армійської авіації, комплексом керованого озброєння "Гермес-А" з максимальною дальністю стрільби 15-20 км.

Вартість одного гелікотера Ка-52 становить близько 857 млн рублів (приблизно 12,5 млн доларів).

Скільки російської авіації було знищено

За даними Генштабу, загальні бойові втрати російських військ в авіації з початку вторгнення в Україну, станом на ранок 8 лютого, склали:

  • літаків – 332;
  • гелікоптерів – 325;
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 7191.

Знищення російської авіації

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розкрив деталі удару по аеродрому Бельбек у тимчасово окупованому Росією Криму.

Він також прокоментував заяву президента Володимира Зеленського про те, що Сили оборони України знищили одночасно 26 вертольотів і 12 літаків росіян.

Увечері 14 січня 2024 року Повітряні Сили України знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та пошкодили повітряний командний пункт Іл-22-М.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти