"Їдьте додому в Саранськ": у Зеленського росіян попросили "на вихід" з Криму

7 вересня 2022, 14:57
Таміла Ташева звернулася до російських громадян, які незаконно приїхали і перебували в окупованому Криму.
Таміла Ташева
Таміла Ташева / УНІАН

Захоплений РФ Крим повинні покинути росіяни, які незаконно приїхали туди, заявила постійний представник президента України в АР Крим Таміла Ташева.

Тимчасово окупований Росією півострів буде неодмінно звільнений Україною, підкреслила вона в ході брифінгу, який транслювався в Facebook Офісу президента.

При цьому представник президента в АРК звернулася до російських громадян, які незаконно приїхали і перебували в окупованому Криму.

"Так, в Криму тепло і дуже душевно. Але всі, хто незаконно приїхали на нашу територію, вже зараз просимо вас поїхати до себе додому в Тюмень, Елісту, Саранськ, Іркутськ або звідки ви понаїхали. Їдьте, навіть коли зовсім не хочеться", - додала Ташева.

Підготовка деокупації Крима

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що анексований Росією ще вісім років тому Крим буде звільнений будь-яким шляхом, в тому числі військовим. Це розуміє в тому числі і світова спільнота.

30 серпня президент України Володимир Зеленський попросив жителів Криму не наближатися до військових об'єктів РФ на півострові. Він додав, що жителям варто передавати інформацію про ворогів нашим спецслужбам.

У свою чергу Михайло Подоляк заявив, що Україна вже приступила до підготовки евакуаційних маршрутів для жителів анексованого Криму, хто захоче покинути півострів на час активної деокупації.

Читайте ще:

Незаконна анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.

Пізніше Росія незаконно анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Київ вважає Крим українським. Україна і низка західних держав покарали Москву за захоплення півострова – ввели санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти